Τα εν ΔΗΜΩ…εν ΟΙΚΩ!…Αναλυτικό ρεπορτάζ της 6ης και 7ης Τακτικής Συνεδρίασης του Δ.Σ. στις 10/04/24 του Δήμου Κηφισιάς.

0
107

-Νέος Οικοδομικός Κανονισμός: «ΟΧΙ» στις ευεργετικές διατάξεις από το Δημοτικό Συμβούλιο!…

Την αντίθεσή του στην εφαρμογή του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού (ΝΟΚ) και ειδικότερα στις ευεργετικές διατάξεις που αυτός συμπεριλαμβάνει, τόνισε το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς, κατά τη συνεδρίασή του, το βράδυ της Τετάρτης 10 Απριλίου.

Προχώρησε δε στην ομόφωνη έγκριση σχετικού ψηφίσματος προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με το οποίο ζητά τη μερική αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών στον Δήμο Κηφισιάς, σε περιπτώσεις που γίνεται χρήση συγκεκριμένων άρθρων και ιδιαίτερα στην σωρευτική χρήση αυτών, άρθρα που επιτρέπουν τη χορήγηση ευεργετημάτων ύψους για κτίρια τα οποία πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια που ορίζει ο ΝΟΚ.

Πρωτοβουλία Πολιτών.

Την ίδια ώρα, «έτρεχε» στο διαδίκτυο, μια Πρωτοβουλία Πολιτών, για τη συγκέντρωση υπογραφών ενάντια σε αυτό τον Νέο Οικοδομικό Σχεδιασμό.

Συγκεκριμένα αίτημα αναφέρει:

«Ζητώ η Κηφισιά να εξαιρεθεί από τις ευεργετικές διατάξεις του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού (Ν.Ο.Κ. Νόμος 4067/2012) που για τις οικοδομικές άδειες κτηρίων επιτρέπουν επαύξηση του Συντελεστή Δόμησης, καθώς και επιπλέον ύψος και ορόφους λόγω παταριών, σοφιτών και φυτεμένων δωμάτων, τα οποία δεν προσμετρώνται στη Δόμηση, με αποτέλεσμα τον αυξημένο όγκο των νέων κτηρίων».

Μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης 11 Απριλίου, είχαν συγκεντρωθεί 944 υπογραφές, οι οποίες (με όσες ακόμα προστεθούν) θα προωθηθούν στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Συγχαρητήρια στην Πρωτοβουλία Πολιτών που ανέδειξε το θέμα, τον Δήμαρχο Κηφισιάς για τα γρήγορα αντανακλαστικά, αλλά ακόμα περισσότερα στην Μείζονα Αντιπολίτευση της οποίας ο επικεφαλής  κ. Γιώργος Θωμάκος, ζήτησε και πέτυχε την διαγραφή της εξαίρεσης του άρθρου 25 παρ. 1 από το ψήφισμα που είχε προετοιμάσει η Δημοτική Αρχή.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο άρθρο δίνετε bonus 5% στο Συντελεστή Δόμησης εφόσον ο σχεδιασμός του κτιρίου καλύπτει κάποιες ενεργειακές προδιαγραφές, κάτι που επεσήμανε και ο διακεκριμένος δικηγόρος Σπύρος Μαράτος.

ΓΕΝΙΚΗ Ενημέρωση Δημοτικού Συμβουλίου:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here