Τα εν ΔΗΜΩ….εν ΟΙΚΩ!….αναλυτικό ρεπορτάζ της έντονης «νομικής» αντιπαράθεσης στην συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 16/10/19.

0
476

Συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου  του Δήμου Κηφισιάς διεξήχθη την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου στις 19:30, στο Δημαρχείο (αίθουσα «Β. Γκατσόπουλος» Δήμου Κηφισιάς) με θέματα:

Α. Επικύρωση Πρακτικών των Συνεδριάσεων του Δ.Σ. στις 12-06-2019,   20-06-2019, 26-06-2019, 10-07-2019, 24-07-2019, 01-09-2019, 18-09-2019 και 02-10-2019.

Β. Ενημέρωση Δημοτικού Συμβουλίου

Γ. Έκτακτα θέματα

Δ. Τακτικά θέματα

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Καινούργια προεδρεία στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου ορίστηκαν στις 16 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 7.30μμ. Απεναντίας, δεν εγκρίθηκε η παράταση  της  θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου του Μένανδρου Α.Ε. μέχρι και το τέλος Νοεμβρίου.

Τα πρώτα 4 θέματα του Συμβουλίου ήταν τα εξής:

-Ορισμός του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Κηφισιάς με την επωνυμία: «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΚΕΛΑΣ».

-Ορισμός του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Κηφισιάς με την επωνυμία: «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ».

-Ορισμός Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και δύο εκπροσώπων των παραγωγικών τάξεων στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας.

-Έγκριση παράτασης της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου της Ανώνυμης Εταιρείας Ο.Τ.Α. Κηφισιάς «ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ», μέχρι 30 Νοεμβρίου 2019.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης των πρώτων θεμάτων και συγκεκριμένα από το 1:34 και μετά, παρόλο που ο Δήμαρχος προσπάθησε, με πνεύμα συναινετικό, να βρεθεί μια κοινή συνισταμένη, ορισμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης προσπάθησαν εσκεμμένα να «τορπιλίσουν» με νομικές αντιπαραθέσεις τον ορισμό του Αντιπροέδρου των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Κηφισιάς.

Ο Δήμαρχος με πολύ ήπιο και ευγενικό τρόπο αντιμετώπισε με επιτυχία την απαράδεκτη / ανάρμοστη συμπεριφορά των «συγκεκριμένων» Δημοτικών Συμβούλων της αντιπολίτευσης. Όπως φάνηκε μάλιστα, το όλο σκηνικό ήταν καλά σχεδιασμένο για να δημιουργήσουν εντυπώσεις!!

Τελικά το θέμα έμεινε στον αέρα με τον κ. Θωμάκο να λέει ότι στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο αφού ρωτηθεί η Νομική Υπηρεσία του Δήμου και το Υπουργείο Εσωτερικών, θα προχωρήσουν είτε στην εκλογή είτε στον ορισμό από τον ίδιο για τη θέση των Αντιπροέδρων.

Για τα Νομικά Πρόσωπα τα οποία είναι 15μελή προτάθηκαν 9 μέλη από τον κ. Θωμάκο και 6 από τον κ. Χιωτάκη, ως εκπρόσωπο της αντιπολίτευσης.

Τριβή υπήρξε και από τη μεριά του Γιώργου Σκορδίλη, ο οποίος ως συνεργαζόμενος με τη Διοίκηση, δεν ρωτήθηκε από τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης για την τοποθέτηση μέλους στο Διοικητικό Συμβούλιο του Δημήτριου Βικέλα και πρότεινε ό ίδιος ένα μέλος το οποίο όμως καταψηφίστηκε από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Έτσι τα τακτικά μέλη του Δημήτριου Βικέλα είναι :

Από τη Διοίκηση, ως Πρόεδρος η Λίλα Παπαδημητρίου και μέλη Νικήτας Κόκκαλης, Πόλυ Αστερίου, Κονιτοπούλου, Βασιλική Πιτούλη, Κροντηρά, Μαρία Κεφαλά Φειδάκη, Μαρία Χριστίνα  Τσιάμα, Τζένη Χιώτη εκ μέρους του Δημάρχου και Φραντσέσκο Βιανέλλο, Άννα Κορογιαννάκη, Αντώνης Μπιτζάνης, Διονυσίου, Γιώργος Παπαδόπουλος, Παπαγιωτουνάκος, εκ μέρους της αντιπολίτευσης.

Αναπληρωματικά μέλη από τη συμπολίτευση, Κουκουλά, Νίκος Αναγνώστου, Γιάννης Γαϊτανίδης, Ρόζα Κουτσούκου, Φανή Λεβέντη, Μάρκος Μάστρακας, Πάρης Συμβουλίδης, Τουλή και Οδυσσέας Κουντούκας και Ευγενία Παπαδήμα, Δημήτρης Καρράς, Θρασυβουλίδου, Γιάννης Κατσαφάρος, Καρναφύρης και Αλεξανδράτος από την αντιπολίτευση.

Τα τακτικά μέλη της Κοινωνικής Πρόνοιας είναι :

Από τη Διοίκηση, Κατερίνα Καραλή ως Πρόεδρος, Μανώλης Κουρμαδιάς, Λάουρα Αλιπράντη, Φαίδων Βόβολης, Β. Κολοβού, Ελπίδα Σάλλα, Τρυταίου Κεφαλά, Δημήτρης Σύρειος  και Παρασκευή  Ψαράκη και από την αντιπολίτευση Γιώργος Παπάζογλου, Γιώργος Τσούλος, Μπέτυ Χατζηγεωργίου, Αγγελική Παπάζογλου και Χριστίνα Μπερνίτσα.

Αναπληρωματικοί Καούνης, Μανώλης Γεωργαντάς, Σοφία Γεωργαντά, Μικέλα Μιχαϊλίδου, Νεκτάριος Σμυρνής, Ειρήνη Λιναρδάκη, Χρήστος Μερκούρης και Ζαχαρίας Κυριακόπουλος από την συμπολίτευση και Ιωάννης Διονυσιώτης του Ελευθερίου, Αγγελική Παπαδοπούλου, Γλυκερία Καρρά, Γεωργία Κουτσαμάνη, Ζ. Σταματούρου και Γιάννης Βελσαμανίδης από την αντιπολίτευση.

Δείτε ολόκληρη η συνεδρίαση του Δ.Σ……και τα συμπεράσματα δικά σας:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here