Τα Παρασκήνια μιας Υπογραφής…του ΝΤΕΝΗ ΑΝΤΥΠΑ.

0
283

Κύριε Ξυπολυτά,

Η μεταβίβαση στον Δήμο Κηφισιάς από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (ΕΕΣ) του ιστορικού κτηρίου της οδού Γεωργαντά στο Κεφαλάρι κάνει πλέον επιτακτική την ανάγκη για τη δημιουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Κηφισιάς.

Και αυτό διότι στο παραπλήσιο κτήριο, γωνία Κασαβέτη και Γεωργαντά, που στεγάζεται η Αρχαιολογική Έκθεση Κηφισιάς η οποία υπολειτουργεί χρόνια τώρα, φυλάσσονται γλυπτά και κτερίσματα από ταφικές ανασκαφές των Ελληνιστικών χρόνων.

Ένας θησαυρός που καταδεικνύει την ιστορική πορεία του Δήμου από τα χρόνια του Μένανδρου μέχρι σήμερα.

Η φωτογραφία σας με τον Πρόεδρο του ΕΕΣ κ. Αντώνη Αυγερινό λέει πολλά!

Δεν σας έχω δει να απαθανατίζεστε τόσο χαμογελαστός και ο υπογράφων το Συμβόλαιο μεταβίβασης τόσο συνοφρυωμένος.

Ίσως, γιατί ο κ. Αυγερινός είχε αναπτύξει προσωπική σχέση με τον τέως Δήμαρχο Γιώργο Θωμάκο, ο οποίος επί χρόνια έστρωνε το χαλί για την απόκτηση του κτηρίου, δωρεά της οικογένειας Λεονάρδου-Βουγιούκα.

Κύριε Ξυπολυτά,

Δεν γνωρίζω με βεβαιότητα, αν την συμφωνία «έσπρωξε» η «Μαμά» Νέα Δημοκρατία ή απλά ήρθε στα χέρια σας ως δώρο, δεδομένου ότι στις εξαγγελίες σας για το πρόγραμμα των πρώτων 120 ημερών της διακυβέρνησης του Δήμου, το ακίνητο δεν περιλαμβάνεται!

Γνωρίζω, μάλιστα, ότι ημέρες πριν αναλάβετε τον Δήμο, ο προκάτοχός σας είχε φτάσει «στο παρά 1’» της υπογραφής.

Η αποχή των Συμβολαιογράφων πριν τα Χριστούγεννα ήταν ο λόγος της τελευταίας καθυστέρησης.

Τον Δεκέμβριο του 2023 είχαν ολοκληρωθεί τα γραφειοκρατικά (πληρωμή μηχανικού, τοπογραφικά, αποδοχή του Δήμου κ.λπ.).

Είχε προηγηθεί τελεσίδικη απόφαση του αρμοδίου Δικαστηρίου το 2019 και από τότε ο Δήμος κατέβαλε και δαπάνες για το κτήριο, το οποίο κάποιες φορές είχε γίνει νυχτερινό στέκι για παρέες νεαρών.

Ήταν η εποχή του COVID, απ’ όταν άρχισε η παραβατικότητα της Generation Z. Τότε, ο Γιώργος Θωμάκος έδωσε εντολή και τοποθετήθηκαν πετάσματα, θωρακίστηκε το φρεάτιο του ασανσέρ, μπήκαν στηθαία κ.λπ.

Κύριε Ξυπολυτά,

Πληροφορήθηκα ότι για όλα τα παραπάνω ο πρώην Δήμαρχος είναι αρκετά πικραμένος, ίσως θα έλεγα οργισμένος, αφού στη σχετική ανάρτησή σας στα social media δεν αναφέρθηκε λέξη στις δικές του προσπάθειες.

Τελικά, η μεταβίβαση ήταν δώρο Θεού, δώρο ΝΔ, ή μήπως «δώρο» Θωμάκου σε εσάς;

Αξίζει να το ψάξω περισσότερο…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here