Τα τρία επίπεδα πυροπροστασίας του Δήμου Κηφισιάς.

0
248

1.Το πρώτο επίπεδο, το σημαντικότερο, αποτελεσματικότερο και το λιγότερο δαπανηρό είναι η πρόληψη. Οι πυρκαγιές πρέπει να προλαμβάνονται.

Για τον σκοπό αυτόν πραγματοποιούνται από τον Δήμο Κηφισιάς οι ακόλουθες ενέργειες:

Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Καθαριότητας κ. Δημήτριος Μωράκης.

-Ξεκίνησε εκτάκτως σήμερα Δευτέρα, ο καθαρισμός του Δήμου από άκρη σε άκρη, με την απομάκρυνση κηπαίων απορριμμάτων και ογκωδών απορριμμάτων, του εύφλεκτου υπόροφου κατά μήκος των δρόμων του Δήμου ώστε να εμποδίζεται η μετατροπή των έρπουσων πυρκαγιών σε επικόρυφες, υπό την επίβλεψη του δυναμικού Εντεταλμένου Δημοτικού Σύμβουλου Καθαριότητας κ. Δημήτριου Μωράκη.

Μετά την εκτέλεση του «έκτακτου» καθαρισμού που αναμένεται να ολοκληρωθεί το πολύ μέσα σε 7 εργάσιμες μέρες, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι δεν θα ξαναβγούν καινούργια κηπαία απορρίμματα…….θα εφαρμοστεί σχολαστικά το ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ ΚΗΠΑΙΩΝ – ΟΓΚΩΔΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ του Δήμου.

Πολιτική Προστασία Κηφισιάς επιτηρεί τις περιοχές του Δήμου με δύο περιπολικά τα οποία περιπολούν συνεχώς από τις 06.00 μέχρι 24.00, για την αποτροπή εμπρησμών.

-Προς ενημέρωση σας σχετικά με την απομάκρυνση / αποκομιδή κηπαίων απορριμμάτων και ογκωδών απορριμμάτων, παρακαλούμε όπως επικοινωνείτε με την Υπηρεσία Καθαριότητας στα τηλέφωνα: 15241, 2106228335 και 2106206677. 

2.Το δεύτερο επίπεδο αφορά την άμεση πυρανίχνευση. 

Την άμεση πυρανίχνευση, την έγκαιρη αναγγελία της πυρκαγιάς και την άμεση παρέμβαση, το αργότερο σε 15 λεπτά από την εκδήλωση της πυρκαγιάς. 

Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Βαγγέλης Αυλήτης.

Για τον σκοπό αυτόν ο αεικίνητος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Βαγγέλης Αυλήτης, με την ανάληψη των νέων καθηκόντων του, οργάνωσε με επιτυχία δύο παρατηρητήρια (πυροφυλάκια) ένα στην οδό Δεξαμενής στην Πολιτεία και ένα στην οδό Παναγίτσας στην Κηφισιά, κατάλληλα εξοπλισμένα με όργανα κατόπτευσης, πυρανίχνευσης και επικοινωνίας. 

Είναι επανδρωμένα με εξειδικευμένο προσωπικό σε 24ωρη βάση. Παρόλα αυτά, τα εν λόγω πυροφυλάκια (pro-cat), που είναι προσαρμοσμένα στο περιβάλλον, δεν έχουν πάντοτε τη δυνατότητα επαρκούς επάνδρωσής τους λόγω έλλειψης προσωπικού και καλύπτονται από εθελοντές.

Παρατηρητήριο (πυροφυλάκιο) στην οδό Δεξαμενής στην Πολιτεία.  

Η Πολιτική Προστασία Κηφισιάς διαθέτει ικανοποιητικό σε αριθμό, ευκίνητων πυροσβεστικών μέσων και ομάδων δασοκομάντος που είναι σε θέση να βρίσκονται στην εστία της εκδηλωθείσης πυρκαγιάς σε διάστημα μικρότερο των 15' το αργότερο.

Επίσης η Πολιτική Προστασία Κηφισιάς έχει τοποθετήσει τα πυροσβεστικά της μέσα σε κρίσιμα σημεία ώστε να είναι δυνατή μια άμεση προληπτική παρέμβαση.

Σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης, το τηλέφωνο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κηφισιάς είναι 210-6228335.

Επίσης μπορείτε να επικοινωνείτε στο κάτωθι τηλέφωνο:

Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Βαγγέλης Αυλήτης 6936 177289.

3.Το τρίτο επίπεδο αφορά τη δασοπυρόσβεση αυτή καθαυτή.

Εάν παρ όλες τις προσπάθειες πρόληψης και άμεσης παρέμβασης της Πολιτική Προστασία Κηφισιάς, η πυρκαγιά δεν περιοριστεί εν τη γενέσει της και πάρει διαστάσεις τότε αρχίζει αμέσως το σύνθετο έργο της δασοπυρόσβεσης ή καλύτερα της αναχαίτισης της πυρκαγιάς…..από την Πυροσβεστική Υπηρεσία – Κλιμάκιο Β6 και Β9 που ευρίσκονται στο Ολυμπιακό Χωριό και στο ΟΑΚΑ.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here