Την ενοχή του πρώην υφυπουργού του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Ανθόπουλου πρότεινε η εισαγγελέας.

0
460

ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν θα το διαβάσετε πουθενά! Βλέπετε τα ΜΜΕ & Διαπλοκής σφυρίζουν αδιάφορα!……

Καταπέλτης για τον πρώην υφυπουργό του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Ανθόπουλου ήταν η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του πρώην υφυπουργού και ακόμη τριών συγκατηγορουμενών του για τοκογλυφία.

Τοκογλυφία σε βάρος ιδιοκτήτριας εταιρείας Καπνεμπορίου με έδρα την Καβάλα.

Όπως ανέφερε η εισαγγελική λειτουργός, από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν κατά την ακροαματική διαδικασία: 

«Αποδεικνύεται κατά τρόπο αναμφισβήτητο ότι τελέστηκε το αδίκημα και υποστήριξε ότι οι κατηγορούμενοι δεν προστατεύτηκαν από το ενδεχόμενο η ιδιοκτήτρια να τους καταγγείλει στη δικαιοσύνη. Δεν μπορούσαν να διανοηθούν ότι θα μπορούσε να υψώσει το ανάστημά της για να τινάξει το ζυγό της τοκογλυφίας».

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Ανθόπουλος δικάζεται σε πρώτο βαθμό μαζί με τους υπευθύνους της εταιρίας Namaco -μετέπειτα Gennet- Κωνσταντίνο Τσουκαλίδη, Αλέξανδρο Μαρτίνη και Κωνσταντίνο Υφαντή.

Το κατηγορητήριο

Συγκεκριμένα οι υπεύθυνοι της εταιρίας κατηγορούνται για τοκογλυφία από κοινού κατ΄ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση ενώ ο Γιάννης Ανθόπουλος για συνέργεια σε τοκογλυφία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Ο πρώην υπουργός, κατά το κατηγορητήριο, φέρεται να υποσχέθηκε βοήθεια στην Οδέττη Πετρίδη και εμφανίζεται να μεσολαβεί σε εφτά συμβάσεις πώλησης καπνού, από το 2002 ως το 2005.

Έτσι, η εταιρεία καπνού της τελευταίας εμφανίζεται να πουλάει ακατέργαστο καπνό σε άλλη εταιρεία, ενώ την ίδια ημέρα εμφανίζονται πωλήσεις κατεργασμένων καπνών σε μονοπρόσωπη επιχείρηση ΕΠΕ, με ποσοστό 10% πάνω από την τιμή αγοράς.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, το επιπλέον ποσοστό 10% είναι «τοκογλυφικό αντάλλαγμα» για το Γ. Ανθόπουλο και συνολικά προσδιορίζεται σε ποσό που αγγίζει τα 1.757.800 ευρώ, ενώ οι εν λόγω πωλήσεις φέρονται να ήταν εικονικές.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here