Το Επιτελικό Κράτος είναι μόνον Βιτρίνα-Κατά βάθος είναι Σάπιο!…του Μανώλη Κοττάκη.

0
485

Όλο το καλοκαίρι κάποιοι άγνωστοι βάζουν τεστ στον Κρατικό Μηχανισμό σε όλη τη χώρα για να τον τεστάρουν πόσο γρήγορα θα αντιδράσει σε μια εθνική κρίση. Δυστυχώς, όπως αποδεικνύεται, το Επιτελικό Κράτος είναι μόνον βιτρίνα. Κατά βάθος είναι Σάπιο.

Γιώργος Μουλκιώτης: «Το δήθεν επιτελικό κράτος των “αρίστων” του Μητσοτάκη μπάζει από παντού» – ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Όταν ξέσπασε η φωτιά στη Νέα Αγχίαλο και τη Ρόδο, τολμήσαμε να γράψουμε από αυτήν εδώ τη θέση ότι επρόκειτο, ειδικώς για την πρώτη, για Πολεμική Ενέργεια.

Και παραθέσαμε συγκεκριμένες πληροφορίες που είχαμε από στρατιωτικές πηγές για τις φωτιές που έβαλαν άγνωστοι περιμετρικά του στρατοπέδου σε τέσσερα σημεία προκειμένου να φτάσουν μέχρι και τα μαχητικά αεροσκάφη F-16. Τελικώς, επέτυχαν να ανατινάξουν την αποθήκη πυρομαχικών.

-Ουδείς τόλμησε να διαψεύσει την εκτίμησή μας ότι επρόκειτο περί Πολεμικής Ενέργειας.

-Ουδείς τόλμησε να φέρει αντίρρηση στο συμπέρασμά μας ότι η ενέργεια αυτή συνδέεται με το γεγονός ότι οι στρατιωτικές βάσεις που είναι εγκατεστημένες στον νομό Μαγνησίας στο Στεφανοβίκειο συνδέονται με τον πόλεμο της Ουκρανίας.

-Ουδείς επίσης τόλμησε να μας φέρει αντίλογο για την εκτίμηση που διατυπώσαμε ότι η φωτιά στη Ρόδο συνδέεται με το γεγονός ότι το νησί μας θεωρείται από-στρατιωτικοποιημένο για κάποιους που πιέζουν να το υπογράψουμε και εμείς αυτό.

Από τον δορυφόρο ήταν καθαρό ότι το νησί περικυκλώθηκε από φωτιές αριστοτεχνικά. Και αξιολογήθηκε η αντίδραση των Ελληνικών Αρχών στην ταχύτητα κατάσβεσής τους.

Εστία

Επισήμανα σε άπειρους φίλους εκείνες τις ημέρες ιδιωτικώς, ενώ άφησα και μερικούς υπαινιγμούς στα κείμενά μου, ότι το επόμενο μέτωπο θα είναι στην Αλεξανδρούπολη. Ίσως και μετά τον Δεκαπενταύγουστο. Και να που ήρθε.

Μεγάλες φωτιές σε απόσταση από την πόλη, σχετικά κοντά όμως στο αεροδρόμιο της πόλης. Το οποίο μαζί με τη σιδηροδρομική γραμμή και το λιμάνι παίζουν κομβικό ρόλο στην τροφοδοσία της Ουκρανίας σε όπλα και πρώτες ύλες.

Η εικόνα που δώσαμε πάλι δεν ήταν καλή. Ο Περιφερειάρχης μιλούσε στα κανάλια σε προφανή σύγχυση και δεν ήξερε τι του γινόταν. Και σε αυτό το διαγώνισμα έγκαιρης αντίδρασης που κάποιοι μας έβαλαν αποτύχαμε.

Δεν είχα κάποια πληροφορία όταν διατύπωνα την εκτίμηση. Δεν είχα υπόψη μου κάτι συγκεκριμένο. Έχοντας όμως μελετήσει βαθιά τις φωτιές του 2007, τις οποίες κάποιοι ανόητοι απέδιδαν τότε στην κλιματική αλλαγή, έχω «εκπαιδευτεί» να γνωρίζω άριστα τη χορογραφία. Και τότε τα ίδια είχαν συμβεί.

Μία μεγάλη πρόβα πριν από το Δεκαπενταύγουστο με τις φωτιές στην Πάρνηθα και στον Υμηττό, και μια μεγάλη πύρινη επέλαση μετά τον Δεκαπενταύγουστο σε όλη την Πελοπόννησο. Οι ίδιοι εξτρεμιστές τις έβαζαν τότε, οι ίδιοι τις βάζουν μάλλον και τώρα, η διαφορά είναι ότι έχουν αλλάξει στρατόπεδο και ίσως υπηρετούν άλλες δυνάμεις.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here