Το ΘΑΥΜΑ της Ν.Δ. στην ανύπαρκτη Ελληνική ΑΟΖ στη Μεσόγειο…της Κύρας Αδάμ.

0
382

Η πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης αποτελεί δείγμα επικίνδυνης και παραπλανητικής κομματικής ενημέρωσης που αργά ή γρήγορα θα πληρώσει η χώρα με νέες παραχωρήσεις στην Άγκυρα.

Ο τέως Πρωθυπουργός και νυν υποψήφιος για το ίδιο αξίωμα Κ. Μητσοτάκης έχει διακηρύξει πολλαπλώς ότι η Ελλάδα έχει ένα μείζον ζήτημα το οποίο πρέπει να λύσει με την Τουρκία και αυτό είναι η οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών, δηλαδή ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο και πιθανόν οι δύο χώρες να καταλήξουν κατόπιν συμφωνίας τους, στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για την τελική απόφαση.

Ο υποψήφιος Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης ξεκαθαρίζει πως σε ό,τι αφορά το Αιγαίο δεν πρόκειται να συζητήσει ζητήματα όπως η αποστρατιωτικοποίηση των νησιών ή θέματα Ελληνικής κυριαρχίας σε νησίδες και βραχονησίδες στο Αιγαίο.

Όμως δεν έχει ούτε μια λέξη να πει για την οριοθέτηση ΑΟΖ στην Αν. Μεσόγειο, περιοχή η οποία είναι μπερδεμένη με την Τουρκική, Λιβυκή, Αιγυπτιακή ΑΟΖ, που έχουν επισημοποιηθεί και αναρτηθεί στους αρμόδιους επίσημους πίνακες στον ΟΗΕ.

Καθίκι on Twitter: "Ο υποψήφιος πρωθυπουργός Μητσοτάκης δεν έχει ούτε μια λέξη να πει για την οριοθέτηση ΑΟΖ στην Αν. Μεσόγειο, περιοχή η οποία είναι μπερδεμένη με την τουρκική, λιβυκή, αιγυπτιακή ΑΟΖ!

Παντελώς απούσα από την περιοχή η Ελλάδα, με ΑΟΖ ανύπαρκτη και φάντασμα και μόνον υπαρκτό στοιχείο τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ στη συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου, με την οποία δεν οριοθετείτε ΑΟΖ.

Η πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης της Ν.Δ. για την ΑΟΖ στη Μεσόγειο αποτελεί θαύμα επικίνδυνης και παραπλανητικής κομματικής ενημέρωσης, που αργά ή γρήγορα θα πληρώσει η χώρα με νέες παραχωρήσεις στην Άγκυρα, διαφορετικά θα οδηγηθεί η Ελλάδα σε επιχειρησιακές περιπέτειες.

Η Τουρκολιβυκή ΑΟΖ έχει αναρτηθεί στον ΟΗΕ και έχει Νομιμοποιηθεί. Μετά την ανάρτηση της Τουρκολιβυκής ΑΟΖ ο ΟΗΕ ανάρτησε και νομιμοποίησε και την Ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία, με την οποία ΔΕΝ οριοθετείτε η ΑΟΖ των δύο χωρών, αλλά η ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ(:) ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου.

Έτσι, σύμφωνα με το Δίκαιο της Θάλασσας, η Ελλάδα και η Αίγυπτος ΔΕΝ έχουν ΑΟΖ -η οποία είναι περιοχή που ορίζεται με τουλάχιστον τρία σημεία, όχι σε ευθεία-παρά μόνο ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ.

Οι μέχρι σήμερα δηλώσεις του ΥΠΕΞ ότι με την Ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία η Ελληνική ΑΟΖ ακυρώνει την Τ/Λ ΑΟΖ, διότι την τέμνει μεταξύ του 26ου και του 28ου Μεσημβρινού δείχνει επιπόλαιη και επικίνδυνη άγνοια, που εξυπηρετεί μόνον κομματικά συμφέροντα…μεθυσμένων.

Και αποτελεί πρωτότυπο θαύμα, διότι δημιουργεί αυθαίρετα ΑΟΖ βασιζόμενη στην Ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία, η οποία οριοθετεί μόνον τη μέση γραμμή και όχι την ΑΟΖ των δύο χωρών.

Και τούτο διότι, για να αποκτήσει η Ελλάδα ΑΟΖ με βάση τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ της Ελληνοαιγυπτιακής συμφωνίας, πρέπει να θεσμοθετήσει με Νόμο-Προεδρικό Διάταγμα περιοχή ΑΟΖ την οποία οφείλει να υποβάλει στον ΟΗΕ και ΜΟΝΟΝ αν ο ΟΗΕ την αναρτήσει στον αρμόδιο πίνακά του νομιμοποιείται η περιοχή της Ελληνικής ΑΟΖ, στην οποία πλέον θα μπορεί η Ελλάδα να ασκήσει όλα τα κυριαρχικά δικαιώματά της που απορρέουν από το Δίκαιο της Θάλασσας (έρευνες, γεωτρήσεις, αλιεία, αγωγοί κ.λπ.).

Δυστυχώς η Ελλάδα δεν έχει προβεί ακόμη σε τέτοια ενέργεια και οι φιέστες προβολής της προηγούμενης Κυβέρνησης στα ΜΜΕ, με χάρτες που έδειχναν την ανύπαρκτη Ελληνική ΑΟΖ να τέμνει την Τ/Λ ΑΟΖ, Μόνον Κομματικές σκοπιμότητες εξυπηρετούσαν.

Αντίθετα, η Αίγυπτος θεσμοθέτησε την Αιγυπτιακή ΑΟΖ με βάση τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ της Ελληνοαιγυπτιακής συμφωνίας, την υπέβαλε στον ΟΗΕ και νομιμοποιήθηκε με την ανάρτησή της στον πίνακα του ΟΗΕ.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…………..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here