Το Πρωί ο Δημήτρης Γιαννίρης Διευθυντής Εκπομπών στον ΣΚΑΪ και το Μεσημέρι συνεργάτης του Υπουργού Γεραπετρίτη…του Reporters United.

0
365

Την απευθείας σύνδεση του ΣΚΑΪ με την Κυβέρνηση Μητσοτάκη αποκαλύπτει δημοσίευμα των Reporters United σχετικά με τον Δημήτρη Γιαννίρη, ο οποίος έχει την παραγωγή εκπομπών στον Ραδιοφωνικό Σταθμό του Φαλήρου και παράλληλα διατελεί Σύμβουλος στο πλευρό του Γιώργου Γεραπετρίτη.

Το πρωί «διευθυντής ορχήστρας» στον ΣΚΑΪ, το μεσημέρι συνεργάτης του υπουργού Γεραπετρίτη

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Δημήτρης Γιαννίρης διορίστηκε στο ιδιαίτερο γραφείο του Γεραπετρίτη τον Νοέμβριο του 2019, θέση που διατηρεί μέχρι σήμερα όπως ο ίδιος φέρεται να επιβεβαίωσε στους Reporters United.

Ο Δημήτρης Γιαννίρης έχει καθημερινή ραδιοφωνική εκπομπή στον ΣΚΑΪ, είναι παραγωγός και σε άλλες ραδιοφωνικές εκπομπές του σταθμού, συγκεκριμένα των Άρη Πορτοσάλτε και Παύλου Τσίμα. Πολύ συχνά ο κ. Τσίμας, παρουσιάζοντας τις συντελέστριες και τους συντελεστές της εκπομπής του, αναφέρει ότι ο κ. Γιαννίρης «διευθύνει την ορχήστρα».

05-06) Ο Δημήτρης Γιαννίρης την πρωτιά στην (πολύ) πρωινή ενημέρωση

«Ακόμη, λόγω της δημοσιογραφικής φύσης της εκπομπής του, η οποία καλύπτει και θέματα επικαιρότητας, ο κ. Γιαννίρης αναφέρεται και στον Υπουργό Γεραπετρίτη, παρότι τυγχάνει στενός συνεργάτης του, χωρίς αυτή η σχέση της επ’ αμοιβή εξαρτημένης εργασίας να επισημαίνεται στην εκπομπή»…σημειώνεται χαρακτηριστικά στο ρεπορτάζ.

«Πώς γίνεται να είναι ένας δημοσιογράφος δεοντολογικά συνεπής, όταν καλείται να σχολιάσει θέματα της κυβέρνησης από την οποία παίρνει μισθό; Γίνεται να κάνεις αμερόληπτη δημοσιογραφία απέναντι σε αυτόν που σε πληρώνει;»…διερωτώνται εύλογα οι Θοδωρής Χονδρόγιαννος, Νικόλας Λεοντόπουλος και Χριστόφορος Κάσδαγλης, για την περίπτωση Γιαννίρη.

Ο δημοσιογράφος απάντησε στο εν λόγω ρεπορτάζ σημειώνοντας ότι:

«Ποτέ δεν υπήρξα διαπιστευμένος συντάκτης σε κανένα ρεπορτάζ και δεν παραβαίνω κανέναν κανόνα δεοντολογίας, που για αυτό αρμόδιο είναι πάντα το όργανο της ΕΣΗΕΑ και κανείς άλλος»δηλώνοντας επίσης ότι επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here