Το ΣΟΟΥ Ερντογάν στο Βερολίνο, η Προσβολή στη Γερμανία και η μεγάλη παρτίδα για τα Μαχητικά.

0
374

Δίνοντας ένα πρωτοφανές σόου στη Γερμανική Καγκελαρία ο Τούρκος Πρόεδρος όχι μόνο εκμεταλλεύθηκε το βήμα για μια οξύτατη επίθεση εναντίον του Ισραήλ αλλά κατηγόρησε ευθέως τη Γερμανία ότι υποστηρίζει το Ισραήλ επειδή η «Γερμανία έχει χρέη προς το Ισραήλ», ενώ ο ίδιος και η Τουρκία μιλούν ελεύθερα γιατί «δεν πέρασαν από τα δεσμά του Ολοκαυτώματος».

Από το Βερολίνο ο Ερντογάν στράφηκε συνολικά εναντίον της Δύσης, θέλοντας να προβάλει την Τουρκία ως την υπέρμαχο του δικαίου και των ανθρώπινων δικαιωμάτων και τον εαυτό του ως ηγέτη των απανταχού μουσουλμάνων.

Όμως από το μυαλό του δεν έλειπε ο βασικός στόχος του. Να πιέσει τη Γερμανία για παραχωρήσεις σε ό,τι αφορά τις Ευρωτουρκικές σχέσεις αλλά και για την άρση του εμπάργκο στους εξοπλισμούς έχοντας στα χέρια του τα χαρτιά του μεταναστευτικού, της πολυπληθούς τουρκικής κοινότητας στη Γερμανία και φυσικά την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Ο Ερντογάν έχει στήσει ένα διπλό παιγνίδι με Βερολίνο και Ουάσιγκτον προκειμένου να πουλήσει ακριβά το τελευταίο χαρτί που του έχει απομείνει, την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, για να καλύψει τις ζωτικές πια ανάγκες της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας και να αποκαταστήσει το κύρος της χώρας του που έχει τρωθεί από τα εμπάργκο των ΗΠΑ και τον αποκλεισμό του Βερολίνου από την προμήθεια οπλικών συστημάτων.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here