Το Χούι δεν Κόβεται.

0
518

Συνεπής μέχρι τελευταίας ρανίδας έμεινε ο απερχόμενος Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, στην εξυπηρέτηση των μεγάλων συμφερόντων.

Το χούι δεν κόβεται | ΕΦΣΥΝ

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε για τελευταία φορά με εκείνον στη θέση του «πρώτου πολίτη», την περασμένη Δευτέρα.

Και στην προτελευταία θέση της Ημερήσιας Διάταξης, ως 75ο θέμα, εμφανίσθηκε μια περίεργη εισήγηση με τον αόριστο τίτλο «Έγκριση διαγραφής χρηματικών καταλόγων που αφορούν πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης».

Κάποια καμπανάκια χτύπησαν στα έδρανα της αντιπολίτευσης, το εισηγητικό των 33 σελίδων έγινε φύλλο και φτερό και εκεί, ω του θαύματος, αποκαλύφθηκε το «ρουσφέτι».

Τα πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης δεν αφορούσαν κάποια μάντρα ή μπαλκόνι που μετατράπηκε σε δωμάτιο, αλλά τις αυθαίρετες κατασκευές στο πολυτελές εστιατόριο «Διόνυσος-Zonars» στη σκιά της Ακρόπολης.

Τις αυθαιρεσίες είχαν εντοπίσει υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων από το μακρινό 2007. Και τα 21 πρόστιμα που είχαν επιβληθεί έφθαναν-με τις προσαυξήσεις που μεσολάβησαν- στο ύψος των 350.000 ευρώ.

Ο βίος και η πολιτεία του συγκεκριμένου κέντρου αναψυχής απέναντι από την Ακρόπολη και στη ρίζα του λόφου Φιλοπάππου είχαν απασχολήσει επί χρόνια κατοίκους της περιοχής, που κινητοποιήθηκαν βλέποντας τον τρόπο με τον οποίο οι κατασκευές απλώνονταν για να εξυπηρετήσουν μια εμπορική χρήση πάνω στο ανεκτίμητης αξίας «φιλέτο» του Δημοσίου.

Η εισήγηση του κ. Μπακογιάννη ήταν να ακυρωθούν τα 21 πρόστιμα και οι προσαυξήσεις, επειδή έτσι είχε κρίνει εν έτη 2020 το ελεγχόμενο από την κυβέρνηση τοπικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥΠΟΘΑ).

Κατά την εισήγηση, εκτός του ΣΥΠΟΘΑ, είχε επίσης αποφανθεί και υπηρεσία του Δήμου, λαμβάνοντας υπόψη ότι η επιχείρηση είχε, υποτίθεται, συμμορφωθεί «εκτός από την καπνοδόχο που παραμένει αυθαίρετη κατασκευή»!…

Το θέμα τελικά αποσύρθηκε και δεν τέθηκε σε ψηφοφορία. Ίσως κάποιος να κατάλαβε ότι αντιδρούσαν και σύμβουλοι της συμπολίτευσης, ίσως να έβλεπε και την επικείμενη καταψήφιση, αφού απειλήθηκε ονομαστική ψηφοφορία και πολλοί είχαν αποχωρήσει.

Άλλωστε, οι ονομαστικές ψηφοφορίες έχουν πάντα κάποιο ρίσκο-ειδικά αν έχει προηγηθεί ήττα στις εκλογές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here