Όταν η Κόρινθος σώζει την Κηφισιά!…του ΝΤΕΝΗ ΑΝΤΥΠΑ.

0
80

Κύριε Ξυπολυτά,

Χρησιμοποιώ συχνά-πυκνά τα αστικά λεωφορεία με  αφετηρία ή τερματικό σταθμό την Κηφισιά.

Παρατηρώ πόσο καινούργια και καλοφτιαγμένα είναι και αισθάνομαι, έστω για λίγο, ότι είμαι κάτοικος Ελβετίας! Δεν υπερβάλλω.

Τα λεωφορεία που κυκλοφορούν στον Δήμο μας είναι «του κουτιού». Δεν αποκλείω, εσείς, ως τέως Πρόεδρος του ΟΣΥ, να έχετε βάλει το χεράκι σας, αν και θυμάμαι ότι και το 2023, οπόταν δεν ήσασταν Δήμαρχος, η εικόνα ήταν το ίδιο ικανοποιητική.

Αυτό που μου δημιουργεί απορία είναι γιατί όλα αυτά τα ολοκαίνουργια λεωφορεία φέρουν στο παρμπρίζ τους την επιγραφή «ΚΤΕΛ Κορινθίας»;

Ρώτησα οδηγούς και ελεγκτές (σπάνιο είδος προς χαρά των εκατοντάδων ασύδοτων τζαμπατζήδων) τί δουλειά έχουν οχήματα των ΚΤΕΛ με αστικές συγκοινωνίες.

Και πώς «συνδέεται» η Κηφισιά με την Κόρινθο! Μου έδωσαν ασαφείς εξηγήσεις, ότι ο ΟΑΣΑ ενοικιάζει τα οχήματα από το «ΚΤΕΛ Κορινθίας» και τα δρομολογεί σε 62 γραμμές του λεκανοπεδίου.

Η εξήγηση μού φαίνεται σουρεαλιστική ή ύποπτη. Ρωτώ ευθέως εσάς, μήπως αυτό αποτελεί  κάποιο Σκάνδαλο «στο βάθος του τούνελ».

Κύριε Ξυπολυτά,

Επιβιβάζομαι επίσης συχνά-πυκνά και στον Ηλεκτρικό της γραμμής Κηφισιά-Πειραιάς. Εκεί είδα έκπληκτος ότι ο αγώνας μου 6 ετών τώρα δικαιώνεται!

Ναι, επιβιβάστηκα σε καθαρά βαγόνια, απαλλαγμένα από γκράφιτι στον εξωτερικό σκελετό και από ποικίλα συνθήματα χούλιγκαν στο εσωτερικό.

Βέβαια η αναλογία των καθαρών συρμών ως προς το σύνολο είναι 1:10. Ίσως και χειρότερη. Αλλά, επιτέλους έγινε μια αρχή. Ο βανδαλισμός των τρένων του ΗΣΑΠ είχε φτάσει στο απροχώρητο, με αποτέλεσμα να θυμίζουμε τριτοκοσμική χώρα.

Και εδώ δεν γνωρίζω, αν υπήρξε παρέμβασή σας, όπως είχα προτείνει και στον προκάτοχό σας.

Θα ολοκληρώσω το σημείωμά μου με τη συμπεριφορά των οδηγών δύο ιδιωτικών μέσων μεταφοράς και ψυχαγωγίας: Τους ντελιβεράδες και τους χρήστες πατινιών.

Γι’ αυτούς δεν υπάρχουν ούτε Κώδικας Οδικής Συμπεριφοράς, ούτε τίποτα. Και καλά, οι πρώτοι τρέχουν υπό πίεση για το μεροκάματο. Οι άλλοι; Κινούνται ανάποδα σε μονόδρομους, ανεβαίνουν σε πεζοδρόμια, αψηφούν τα κόκκινα φανάρια και καταλήγουν…στο ΚΑΤ.

Εδώ η Δημοτική Αστυνομία έχει πολλή δουλειά. Αλλά και ο Δήμος έχει ευθύνες. Ας γίνουν κάποια σεμινάρια, ας τυπωθεί κάποιο φέιγ βολάν, ας υπάρξει πρόστιμο και στις επιχειρήσεις των φαστ φουντ που τους βάζουν όρια παράδοσης και τους παρακολουθούν ηλεκτρονικά!

Κύριε Ξυπολυτά,

Το πεδίο σας είναι γνωστό. Χρειάζεται σύνεση και σχέδιο. Αποδείξτε το!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here