ΤΕΛΙΚΑ ολοκληρώθηκε η συγκρότηση του συνδυασμού «Ενωτική Πρωτοβουλία Δήμου Κηφισιάς» με επικεφαλής – υποψήφια Δήμαρχο την Σάντυ Πατρινού – Ντελ Τόρο.

0
1474

Η πρόεδρος του απερχόμενου δημοτικού συμβουλίου Κηφισιάς τίθεται επικεφαλής του συνδυασμού που προκύπτει από την συμπόρευση της Κίνησης που δημιούργησε η ίδια και της Αυτό-διοικητικής Πρωτοβουλίας του Δήμου Κηφισιάς, Ν. Ερυθραίας και  Εκάλης.

Τη συγκρότηση κοινού συνδυασμού με επικεφαλής – υποψήφια Δήμαρχο την Σάντυ Πατρινού – Ντελ Τόρο αποφάσισαν τα μέλη της Αυτό-διοικητικής Πρωτοβουλίας του Δήμου Κηφισιάς, Ν. Ερυθραίας, Εκάλης και η Κίνηση που είχε δημιουργήσει η κυρία Πατρινού, πρόεδρος του απερχόμενου δημοτικού συμβουλίου. Ο κοινός συνδυασμός φέρει την επωνυμία «Ενωτική Πρωτοβουλία Δήμου Κηφισιά».

Σε εκδήλωση που έγινε στη Βίλα Κώστα, την Κυριακή, 11 Νοεμβρίου, ετέθησαν προς έγκριση και έγιναν αποδεκτά, τόσο η συνεργασία των δύο αυτό-διοικητικών κινήσεων, όσο και να τεθεί επικεφαλής η κ. Πατρινού.

Λαμβάνοντας το λόγο, η κ. Σάντυ Πατρινού – Ντελ Τόρο, επισήμανε: «Δεν ήλθα εδώ ως πρόσωπο, ατομικά, γιατί η προσπάθεια για την πόλη δεν βασίζεται σε πρόσωπα αλλά σε συλλογικότητες. Όταν μιλάμε για την τοπική αυτοδιοίκηση, αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν.

Η παρουσία μου εδώ είναι αποτέλεσμα διεργασιών και ζυμώσεων μεταξύ εμού και των ανθρώπων που βρίσκονται εδώ μαζί μου και με τους οποίους μας συνδέουν κοινές αρχές, με μοναδικό γνώμονα την πρόοδο της πόλης και την αγάπη μας για αυτό το υπέροχο μέρος, στο οποίο ζούμε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας».

Συνεχίζοντας, η κυρία Πατρινού – Ντελ Τόρο τόνισε ότι: «Η δύναμή μας είναι η ομάδα. Καθένας στον τομέα του και όλοι μαζί ως ενεργοί πολίτες για την βελτίωση της ποιότητας ζωής, των συνθηκών της καθημερινότητας και την εκτέλεση των απαραίτητων έργων υποδομής για την ανάπτυξη του δήμου μας.

Έχοντας κάνει την αυτοκριτική μας, έχοντας ζήσει από μέσα τις δυσκολίες και τις αγκυλώσεις, βλέπουμε τα προβλήματα, αλλά γνωρίζουμε και τις λύσεις τους. Και, οι λύσεις γίνονται πραγματικότητα μόνο μέσα από συνεργασία και συναίνεση».

Κατέληξε λέγοντας: «Ως  ομάδα λοιπόν, πρωτίστως ενεργών πολιτών, ζητούμε την στήριξή σας για να πορευθούμε όλοι μαζί, ενωτικά, σε ένα ανεξάρτητο δια-παραταξιακό σχήμα για την πόλη την οποία όλοι αγαπούμε».

Προηγουμένως, εισηγούμενος τη συνεργασία, ο ιατρός Γιώργος Δενδρινός, εκ των πρωτεργατών της Αυτό-διοικητικής  Πρωτοβουλίας του δήμου Κηφισιάς, Ν. Ερυθραίας και Εκάλης επισήμανε ότι από το ξεκίνημα της προσπάθειας συγκρότησης της αυτό-διοικητικής παράταξης ενόψει των εκλογών του 2019 στόχος  ήταν και παραμένει, η αναβάθμιση της δημοτικής αρχής σ’ ένα δημοκρατικό κύτταρο ενότητας και δημιουργίας, μακριά από προσωπικές φιλοδοξίες και στείρους κομματικούς σχεδιασμούς, με σεβασμό, παράλληλα, στο σύνολο των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου.

Όπως είπε, οι πρωτεργάτες της Αυτό-διοικητικής Πρωτοβουλίας στο επτάμηνο που πέρασε, διερεύνησαν την προοπτική συμμαχιών και συνεργασιών.

Σ’ αυτή τη βάση ο ίδιος ο κ. Δενδρινός και οι…….Δημήτρης Βαρελάς,   Σίσσυ Κονίδα,  Στέλιος Μπέης, Γιώτα Καραγιάννη,  Γιάννης Γρανίτσας,  Σπύρος Μπουρνάζος,  Χρήστος Οικονόμου,  Δημ. Βερύκιος, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, Δημ.  Κατσιάνος,   Παν.  Χαμακιώτης,  Γιάννης Κουνέλας, Δημ.  Μπουρίκας,  Αικατερίνη  Μουστάκη, Τάκης Δρίβας και Απόλλωνας Σμυρναίος συνεργάσθηκαν, προκειμένου εισηγήθηκαν τη συνεργασία με την Κίνηση της κυρίας Πατρινού με την ίδια επικεφαλής της ενιαίας παράταξης.

«Η αυτοδιοίκηση απαιτεί ανθρώπους και σχήματα με βαθιά αυτό-διοικητικά χαρακτηριστικά, απαιτεί ανθρώπους αξιόλογους, με σοβαρά επεξεργασμένα προγράμματα για την επόμενη μέρα και μάλιστα ειδικά σε μια πολύ κρίσιμη πολιτική συγκυρία όπως αυτή που επιβάλει ο «Κλεισθένης»  με σοβαρή πιθανότητα ακυβερνησίας  στους ΟΤΑ.

Ακριβώς αυτά τα κριτήρια και οι σκέψεις μας οδήγησαν στις επιλογές μας», τόνισε ο κ. Δενδρινός για να προσθέσει ότι ο κοινός συνδυασμός θα ονομάζεται «Ενωτική Πρωτοβουλία Δήμου Κηφισιάς» και να καταλήξει:

«Η επιλογή μας αυτή αποσκοπεί να αποστείλει στη κοινωνία της Κηφισιάς ένα ισχυρό και ξεκάθαρο μήνυμα ευρύτερης ενότητας και υπεύθυνης δημοτικής συνεργασίας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here