5η Ιουνίου η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

0
267

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Με αφορμή την 5η Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η Δημοτική Παράταξη «Κοινωνία Παρούσα στην Κηφισιά, Ν. Ερυθραία, Εκάλη» υλοποιεί καμπάνια ενημέρωσης και κινητοποίησης με κεντρικό σύνθημα «Δράσεις για το περιβάλλον ΤΩΡΑ γιατί το μέλλον κρίνεται ΣΗΜΕΡΑ».

Με γνώμονα ότι η κλιματική κρίση παίζει καταλυτικό ρόλο στην αλλαγή των αξιών και προτεραιοτήτων των πολιτών, αλλά και στη συνειδητοποίηση για την ανάγκη ενός νέου παραγωγικού και καταναλωτικού μοντέλου με επίκεντρο τον άνθρωπο και το περιβάλλον και ότι οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού, όπως έδειξαν με τραγικό τρόπο οι πρόσφατες καταστροφές από τη «Μήδεια» και η πυρκαγιά στο Αλεποχώρι-Σχίνο, βρίσκονται αντιμέτωπες με τον κίνδυνο φυσικών καταστροφών που ενδέχεται να πάρουν ανεξέλεγκτες καταστάσεις, είναι αναγκαίο να ληφθούν σήμερα συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.

Στο πλαίσιο αυτό, η καμπάνια περιλαμβάνει ένα βίντεο, αναρτημένο στο fb της παράταξης, στο οποίο αναδεικνύονται τρεις ιδιαίτεροι χώροι φυσικού πλούτου του Δήμου Κηφισιάς με κυρίαρχο το δασικό στοιχείο: Δάσος Συγγρού, Δάσος Φασίδερι, Κηφισός ποταμός που αποτελούν πνεύμονες οξυγόνου για το Δήμο Κηφισιάς και το Λεκανοπέδιο Αττικής και βασικούς παράγοντες του περιβαλλοντικού ισοζυγίου στην κρίσιμη εποχή που ζούμε της κλιματικής αλλαγής.

Παράλληλα, η παράταξη με επικεφαλής την Δημοτική Σύμβουλο Κηφισιάς Αγγελική Παπάζογλου απέστειλε επιστολή προς περιβαλλοντικά σωματεία και φορείς που ασχολούνται με το περιβάλλον για τη συνεργασία και το συντονισμό δράσεων και παρεμβάσεων για την προστασία του περιβάλλοντος στο Δήμο Κηφισιάς.

ΔΕΙΤΕ το σχετικό βίντεο ΕΔΩ…….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code