Η Ε.Ε. «τιμωρεί» την Κύπρο: Ψαλιδίζει το κονδύλι για το προσφυγικό και τη μετανάστευση…του Γιάννου Χαραλαμπίδη-Δρ των Διεθνών Σχέσεων

0
1315

Η Φινλανδία τα έκανε θάλασσα στους προϋπολογισμούς και αναλαμβάνει δράση η Γερμανία. Η αποχώρηση της Βρετανίας και οι κακοί υπολογισμοί των Φιλανδών αφήνουν κενό 64 δις ευρώ, ενώ η στήριξη προς τη Λευκωσία για το προσφυγικό πέφτει από 100 εκ. ευρώ σε 46 εκ.

Οι Φιλανδοί αναστάτωσαν την ΕΕ με τον τρόπο που επιχείρησαν να διαχειριστούν το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο (2021-27), και ένα από τα θύματά τους είναι και η Κυπριακή Δημοκρατία.

Η έξοδος του Ην. Βασιλείου από την Ένωση και οι κακές μέθοδοι υπολογισμού των Φιλανδών έφεραν κενό 64 δις ευρώ στον προϋπολογισμό της νέας επταετίας.

Και ενώ η Κύπρος είναι από τις χώρες που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα ως αποτέλεσμα του φαινομένου των παράτυπων μεταναστών και αιτητών ασύλου, με ποσοστό που φθάνει το 5% του συνολικού πληθυσμού, με βάση τους νέους υπολογισμούς για τον προϋπολογισμό της Ένωσης, μειώνεται η οικονομική στήριξη από την ΕΕ, κατά το ήμισυ.

Συγκεκριμένα, με τους νέους υπολογισμούς, η Κύπρος θα λαμβάνει 46 εκ. ευρώ ανά έτος για το προσφυγικό και τους παράτυπους μετανάστες, αντί περί τα 100 εκ. ευρώ που ελάμβανε μέχρι σήμερα!

Εάν, βεβαίως, η κατάσταση δεν αλλάξει εντός της ΕΕ, οι Κύπριοι πολίτες θα πληρώνουν το πρόσθετο κόστος από την τσέπη τους.

Τονίζεται, μάλιστα, ότι το εν λόγω πρόβλημα είναι κυρίως το αποτέλεσμα της τουρκικής πολιτικής που προκαλεί πλέον έναν νέο οιονεί εποικισμό, με Αφρικανούς και άλλους ξένους, που φθάνουν παράνομα στην Τουρκία και από εκεί μεταφέρονται με βίζα τριών ημερών στα κατεχόμενα και εν συνεχεία στις ελεύθερες περιοχές, όπου εμφανίζονται ως αιτητές ασύλου.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here