ALERT: Για πρώτη φορά Τουρκικά μαχητικά έφτασαν μια ανάσα από την Αλεξανδρούπολη!!!

0
232

Σε αδιανόητο βαθμό κλιμακώνει την ένταση η Τουρκία, μόλις λίγες ημέρες μετά το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ!

Για πρώτη φορά στην ιστορία, Τουρκικά μαχητικά παραβίασαν το Ελληνικό FIR, φτάνοντας δυόμιση μίλια από την Αλεξανδρούπολη, η οποία υποτίθεται ότι με την παρουσία των Αμερικανικών δυνάμεων, θα ήταν αδύνατο να απειληθεί!

Νέα πρόκληση με τουρκικά μαχητικά που έφτασαν σε απόσταση 2,5 μιλίων από την Αλεξανδρούπολη – News.gr

Όπως φαίνεται ο Ερντογάν έχει αποθρασυνθεί πλήρως καθώς βλέπει να του κάνουν τα «χατίρια» οι Αμερικάνοι και οι Ευρωπαίοι, ενώ την ίδια ώρα φροντίζει να διατηρεί άψογες σχέσεις με τον Πούτιν.

Το Ελληνικό ΥΠΕΞ καταγγέλλει την «πρωτοφανή παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας από Τουρκικά μαχητικά πλησίον της Αλεξανδρούπολης» και πραγματοποίησε διάβημα διαμαρτυρίας στον Τούρκο Πρέσβη.

Σε ανακοίνωσή του καταδικάζει «Με τον πιο έντονο τρόπο την πρωτοφανή παραβίαση της Εθνικής κυριαρχίας από δύο Τουρκικά μαχητικά, τα οποία εισήλθαν παράνομα στον Εθνικό εναέριο χώρο μας και προσέγγισαν την Αλεξανδρούπολη σε απόσταση μόλις 2,5 ναυτικών μιλίων» και προσθέτει ότι:

«Η ενέργεια αυτή αποτελεί σαφέστατη κλιμάκωση της Τουρκικής προκλητικότητας. Εντάσσεται στην προσπάθεια της Τουρκίας να προβάλει τον νέο-οθωμανικό αναθεωρητισμό της, καταπατώντας όλους τους θεμελιώδεις κανόνες του Διεθνούς Δικαίου».

Αναλυτικά η ανακοίνωση ΕΔΩ…….:

«Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την πρωτοφανή παραβίαση της Εθνικής κυριαρχίας από δύο Τουρκικά μαχητικά, τα οποία εισήλθαν παράνομα στον Εθνικό εναέριο χώρο μας και προσέγγισαν την Αλεξανδρούπολη σε απόσταση μόλις 2,5 ναυτικών μιλίων.

Η ενέργεια αυτή αποτελεί σαφέστατη κλιμάκωση της Τουρκικής προκλητικότητας.

Εντάσσεται στην προσπάθεια της Τουρκίας να προβάλει τον νέο-οθωμανικό αναθεωρητισμό της, καταπατώντας όλους τους θεμελιώδεις κανόνες του Διεθνούς Δικαίου.

Η ενέργεια αυτή υπονομεύει την συνοχή και τις άμεσες προτεραιότητες του ΝΑΤΟ, αποτελώντας και σαφή απειλή για την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μια κρίσιμη συγκυρία, καθώς το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης αποτελεί βασικό κόμβο μεταφοράς δυνάμεων για την ενίσχυση των συμμάχων μας.

Με εντολή του Υπουργού Νίκου Δένδια, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Θεμιστοκλής Δεμίρης πραγματοποίησε άμεσο και εντονότατο διάβημα διαμαρτυρίας στον εδώ Τούρκο Πρέσβη.

Παράλληλα, δόθηκαν οδηγίες για την ενημέρωση των συμμάχων και εταίρων μας, καθώς και ΕΕ, ΝΑΤΟ και ΟΗΕ.»

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Τα συμπεράσματα του καθηγητή  Ι. Μάζη για την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ δυστυχώς επαληθεύονται:

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ1: Φανερώνεται τι Αποδέχθηκε ο κ. Μητσοτάκης στις ΗΠΑ με αντάλλαγμα τα χειροκροτήματα.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Φανερώνεται τι αποδέχθηκε ο Μητσοτάκης στις ΗΠΑ με αντάλλαγμα τα χειροκροτήματα | Το Κουτί της Πανδώρας

«Οι προκλητικές παραβιάσεις από Τουρκικά μαχητικά στην Αλεξανδρούπολη, μια μέρα μετά την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, φανερώνουν με τον πιο καθαρό τρόπο τι αποδέχτηκε, με αντάλλαγμα τα Αμερικανικά χειροκροτήματα»αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, μετά τις Τουρκικές προκλήσεις με τις υπέρ-πτήσεις πολεμικών αεροσκαφών της στον ελληνικό εναέριο χώρο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει στην ανακοίνωσή του:

«Η Τουρκία προέβη σε πρωτοφανή παραβίαση του Ελληνικού Εναέριου Χώρου, φτάνοντας 2,5 ν.μ. από την Αλεξανδρούπολη, παρά τους πανηγυρισμούς για το πώς η άνευ ανταλλαγμάτων, επ’ αόριστον, παραχώρηση στρατοπέδου και λιμανιού, θωρακίζει τη Θράκη.

Οι ΗΠΑ για μια ακόμη φορά, όχι μόνο δεν καταδικάζουν την ενέργεια, αλλά χωρίς καν να αναφέρουν τη λέξη Τουρκία, μας καλούν σε “συντονισμό και συνομιλίες…για τη διαφορά στον εναέριο χώρο”.

Επιπλέον ο Τούρκος ΥΠΕΞ, μετά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, δηλώνει αισιόδοξος για την αγορά F-16 και τις σχετικές συνομιλίες που προχωρούν “πολύ θετικά”.»

Και καταλήγει:

«Καθίσταται ολοένα και πιο σαφές ποια ήταν η Αμερικανική θέση που άκουσε ο “προβλέψιμος και δεδομένος” κ. Μητσοτάκης στο πλαίσιο του ταξιδιού του: “Θα συνεχίσουμε να μην καταδικάζουμε τις Τουρκικές παραβιάσεις και θα πουλήσουμε τα F-16 στην Τουρκία – Εσείς αγοράστε τα F-35 και συνεχίστε να στέλνετε όπλα στην Ουκρανία καθώς επίσης να διευκολύνετε τις Αμερικανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα”.»

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ2: 792 ώρες παραβιάσεων και υπε-πτήσεων: Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ από την Κυριακάτικη Δημοκρατία.

46A6641D 95BC 440F 8843 FD9EF47A0E36

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here