Αμμόχωστος: Σήμερα η χειρότερη τουρκική πρόκληση μετά το 1974!

1
1709

Φιέστα Ερντογάν στα κατεχόμενα, ανήμερα της θλιβερής επετείου της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους.

Με τη συνοδεία 8 υπουργών του, τον τούρκο αντιπρόεδρο, τον κυβερνητικό του εταίρο και 16 βουλευτές ο Ερντογάν προβαίνει στην ιταμότερη, από το 1974, πρόκληση κατά του Κυπριακού Ελληνισμού.

Εφτασε στις 16.30 το απόγευμα της Κυριακής, 15 Νοεμβρίου στο Βαρώσι ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίιπ Ερντογάν, ο οποίος δήλωσε νωρίτερα ότι “στο Βαρώσι θα αρχίσει μια νέα εποχή προς όφελος όλων”

Το πρόγραμμα του έχει ως εξής:

Αρχικά θα συμμετάσχει στα προκλητικά πανηγύρια για τη μαύρη επέτειο, μετά θα εγκαινιάσει το νοσοκομείο κορωνοϊού στην κατεχόμενη Λευκωσία και στη συνέχεια θα πάει στην Αμμόχωστο.

Η Προεδρία της Δημοκρατίας καταδικάζει τη σημερινή επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου για την 37η επέτειο της ανακήρυξης του ψευδοκράτους, σημειώνοντας σε ανακοίνωση πως αποτελεί μια χωρίς προηγούμενο πρόκληση και είναι σε πλήρη αντίθεση με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, 550 και 789.

Ταυτόχρονα, σημειώνει, υπονομεύει τις προσπάθειες του ΓΓ των ΗΕ να συγκαλέσει άτυπη πενταμερή και δεν συμβάλλει στη δημιουργία ενός ευνοϊκού, θετικού κλίματος για επανέναρξη των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού.

Οι ενέργειες αυτές, τονίζει, προκαλούν το αίσθημα του συνόλου του κυπριακού λαού, και ειδικότερα των Αμμοχωστιανών.

Πηγή  sigmalive.com

Υ.Γ. Ο Ερντογάν στο Βαρώσι μαζί με τον αχυράνθρωπό του Τατάρ.

Στην περιφραγμένη πόλη της Αμμοχώστου έφτασε το απόγευμα της Κυριακής ο Τούρκος Πρόεδρος με τη συνοδεία του αχυρανθρώπου του Ερσίν Τατάρ.

Όπως μεταδίδεται ο χώρος στον οποίο έφτασε ο Ταγίπ Ερντογάν είναι η Λεωφόρος Κέννεντι κοντά στην περιοχή όπου βρίσκονται τα τουριστικά καταλύματα Σερενίσιμα και House, από τις οροφές των οποίων έχουν κρεμάσει κατά μήκος των κτιρίων σημαίες της Τουρκίας και του ψευδοκράτους.

Ο Τούρκος πρόεδρος κατευθύνθηκε υπό βροχή στο λευκό σπίτι-κιόσκι που κατασκευάστηκε στην παραθαλάσσια περιοχή ενώ δίπλα είναι ο χώρος του πικνίκ.

Αρκετός κόσμος υπό βροχή τον υποδέχθηκε στην είσοδο της περιοχής του Βαρωσίου που άνοιξε, ενώ υπάρχουν πολλοί δημοσιογράφοι.

Οι δημοσιογράφοι που βρίσκονται επιτόπου στο Βαρώσι μεταδίδουν ότι η βροχή είναι έντονη και δεν μπορούν να πλησιάσουν τον χώρο όπου θα καθίσουν ο Τούρκος Πρόεδρος και ο Τατάρ.

Ο ίδιος ο Ερντογάν είπε στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν «πρώτα να δούμε τη θέα και μετά να τα πούμε».

Η στιγμή της άφιξης Ερντογάν:

Στο Βαρώσι ο Ταγίπ Ερντογάν.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Επίσκεψη του ΜΟΓΓΟΛΟΥ στην Αμμόχωστο…ΥΠΟ ΒΡΟΧΗ…ΒΡΕΧΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΛΥΘΟΥΝ ΤΑ ΒΡΩΜΙΚΑ ΑΧΝΑΡΙΑ ΤΩΝ ΜΟΓΓΟΛΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΑΝ ΤΑ ΧΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here