Διάσταση απόψεων Μητσοτάκη και Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών για τις τυχόν ευθύνες των Ρώσων για τους θανάτους των ομογενών μας.

0
256

Όπως είχαμε επισημάνει νωρίτερα το υπουργείο εξωτερικών στην δεύτερη ανακοίνωση του για τους 4 νέους νεκρούς ομογενείς μας στην Ουκρανία και συγκεκριμένα στο Μπουγάς ήταν πολύ προσεχτικό και δεν έκανε καμία αναφορά σε ρωσικό βομβαρδισμό αφήνοντας έτσι ανοικτό το θύμα για το ποιοι ευθύνονται για τους θανάτους των ομογενών μας.

Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για τον αδόκητο θάνατο 4 ομογενών στο χωριό Μπουγάς, 70 χλμ. βορείως της Μαριούπολης
Εκφράζουμε ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους τους& καταδικάζουμε απερίφραστα τις συνεχιζόμενες επιθέσεις εναντίον αμάχων.

Από την πλευρά του όμως ο Έλληνας πρωθυπουργός σε ανάρτηση του για το ίδιο θέμα κάνει ξεκάθαρη αναφορά σε ρωσικούς βομβαρδισμούς.

Ο θάνατος ομογενών μας, προκαλεί θλίψη και οργή για αυτή την απαράδεκτη πράξη ρωσικής επίθεσης σε αμάχους. Συλλυπητήρια στους οικείους τους. Το Ελληνικό Προξενείο στη Μαριούπολη παραμένει ανοιχτό για την παροχή βοήθειας.

Είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι πρώτη βγήκε η ανακοίνωση του υπουργείου εξωτερικών και μετά από λίγη ώρα έγινε η ανάρτηση του πρωθυπουργού ενώ πριν την ανάρτηση του Έλληνα πρωθυπουργού είχε υπάρξει και ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας που έλεγε ότι η Ρωσία δεν έκανε επιχειρήσεις στην περιοχή.

Πρεσβεία της Ρωσίας στην Ελλάδα:
Στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά οι Ρωσικές Αεροπορικές και Διαστημικές Δυνάμεις σήμερα δεν επιχειρούσαν. Εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη σχετικά με το θάνατο και τον τραυματισμό Ελλήνων ομογενών στην περιοχή του Ντονμπάς.

Υ.Γ. Ουκρανούς νεοναζί «δείχνει» η Ρωσία για τον θάνατο των ομογενών-Να βρεθούν οι υπαίτιοι απαιτεί η κοινωνία.

Ποιός κρύβεται πίσω από τα εγκλήματα πολέμου;

Δέκα Έλληνες ομογενείς νεκροί και οι έξι τραυματίες, είναι ο έως τώρα τραγικός απολογισμός από την επίθεση που δέχθηκε το χωριό Σαρτανά κοντά στην Μαριούπολη. Σημειώνεται πως όλοι οι ομογενείς ήταν άμαχοι.

Με μια σκληρή ανακοίνωση, το υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε την Ρωσική Ομοσπονδία να σταματήσει τις εγκληματικές επιθέσεις.

Η Ρωσική πρεσβεία ωστόσο δείχνει τον  ουκρανικό στρατό ως ένοχο για τον θάνατο των δέκα ομογενείς στο χωριό Σαρτανά, ενώ αναφέρουν πως γίνεται πόλεμος προπαγάνδας.

Στις 26 Φεβρουαρίου από τις 16:00 έως τις 16:20 Ουκρανοί εθνικιστές από το τάγμα «Αζόφ» χτύπησαν με αεριωθούμενα συστήματα πολλαπλών εκτοξεύσεων «Γκραντ» κατοικημένα τετράγωνα του χωριού Σαρτανά στα περίχωρα της Μαριούπολης και το σχολείο αρ. 8 της Μαριούπολης.

Ως αποτέλεσμα υπάρχουν νεκροί μεταξύ των αμάχων και καταστροφές κατοικιών.

«Ορθόδοξες βόμβες, σκότωσαν ορθοδόξους ομογενείς»

Ο εκπρόσωπος του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου τόνισε ότι η Αθήνα έχει αποδείξεις ότι είναι ψευδή τα όσα επικαλέστηκε η Ρωσική Πρεσβεία.

«Ορθόδοξες βόμβες, σκότωσαν ορθοδόξους ομογενείς. Να το θυμόμαστε το πράγμα αυτό. Και αυτά που είπε η ρωσική πρεσβεία είναι ψευδείς ειδήσεις. Έχουμε αποδείξεις»… τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα είναι ένα. Δέκα νεκροί άμαχοι Έλληνες. Η ελληνική κοινωνία απαιτεί να σταλεί ειδικό κλιμάκιο για να γίνει νεκροψία-νεκροτομή στους ομογενείς αλλά και ενδελεχή έρευνα για να εντοπιστούν οι υπαίτιοι για τα εγκλήματα πολέμου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ρωσικής Πρεσβείας:

«Εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη σχετικά με το θάνατο και τον τραυματισμό Ελλήνων ομογενών στην περιοχή του Ντονμπάς. Από την πλευρά μας, με την πλήρη υπευθυνότητα διαβεβαιώνουμε ότι οι στόχοι της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας είναι αποκλειστικά και μόνο στρατιωτικές μονάδες και υποδομές.

Εμείς δε βομβαρδίζουμε κατοικημένες περιοχές και χωριά, ούτε οποιεσδήποτε πολιτικές ή κοινωνικές υποδομές. Στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά οι Ρωσικές Αεροπορικές και Διαστημικές Δυνάμεις σήμερα δεν επιχειρούσαν.

Ταυτόχρονα επισημαίνουμε ότι ο Ουκρανικός στρατός και τα Εθνικιστικά Τάγματα Νεοναζί «Αζόφ»  εδώ και πολλά χρόνια είναι γνωστοί για χτυπήματα, ακόμα και με βαρέα όπλα, κατά αμάχων. Αυτό είναι αποδεδειγμένο και επισήμως καταγεγραμμένο.

Προειδοποιούμε ότι το καθεστώς του Κιέβου είναι πιθανό να χρησιμοποιεί την Ελληνική, καθώς και άλλες εθνικές κοινότητες που ζουν στην Ουκρανία, ακριβώς για να προκαλέσει και να φουσκώσει την αντί-ρωσική αντίδραση από το εξωτερικό».

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Γιατί ακόμα δεν έχει φύγει ελληνικό κλιμάκιο και ιατροδικαστές για τους δολοφονημένους ομογενείς κύριε Μητσοτάκη;

Επειδή λοιπόν ο πόλεμος της προπαγάνδας είναι στο απόγειο, και επειδή μιλάμε για νεκρούς Έλληνες, είναι αδιανόητο το γεγονός ότι η κυβέρνηση ακόμα και τώρα που μιλάμε δεν έχει στείλει κλιμάκιο με ιατροδικαστές και πραγματογνώμονες για να εντοπίσει τόσο την αιτία θανάτου όσο και τους ενόχους.

-Διότι μία ιατροδικαστική εξέταση στις σορούς των ελλήνων θα καταδείξει και τους ενόχους.

-Διότι αυτή τη στιγμή αυτό που ενδιαφέρει κάθε Έλληνα είναι να εντοπιστούν οι δολοφόνοι των Ελλήνων και να λογοδοτήσουν. Είτε είναι Ρώσοι, είτε Ουκρανοί, είτε Τάταροι, είτε οτιδήποτε.

Τα αποτελέσματα αυτής της ανεξάρτητης Ελληνικής έρευνας μπορεί και πρέπει να χρησιμοποιηθούν στο δικαστήριο της Χάγης για την διάπραξη εγκλημάτων πολέμου. Πρώτα όμως πρέπει να εντοπιστούν οι ένοχοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here