Ελληνική Λύση: Όχι στο διάγγελμα Ζελένσκι στη Βουλή.

0
243

Καταγγελία ότι η απόφαση του πρωθυπουργού να προσκαλέσει τον Ουκρανό Πρόεδρο για διάγγελμα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, συνιστά παραβίαση του κανονισμού της Βουλής…

Η Ελληνική Λύση ΔΕΝ θα συμμετάσχει στην συνεδρίαση της Βουλής, στην οποία θα απευθύνει διάγγελμα ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

H Ελληνική Λύση σε ανακοίνωσή εκφράζει την αντίθεση της στο διάγγελμα Ζελένσκι και δεν θα συμμετάσχει στο συγκεκριμένο διάγγελμα του προέδρου της Ουκρανίας.

Μάλιστα η Ελληνική Λύση καταγγέλλει ότι η απόφαση του πρωθυπουργού για την πρόσκληση-διάγγελμα του Ουκρανού προέδρου Βολοντιμίρ Ζελένσκι στο Ελληνικό κοινοβούλιο, «συνιστά παραβίαση του κανονισμού της Βουλής των Ελλήνων, ο οποίος στο άρθρο 62Α περιγράφει με σαφήνεια την διαδικασία πρόσκλησης ενός αρχηγού κράτους».

Το άρθρο 62Α αναφέρει ότι για να μιλήσουν αρχηγοί ξένων κρατών χρειάζεται (1) πρόταση του προέδρου της Βουλής (2) γνώμη της Διάσκεψης των Προέδρων και (3) απόφαση της Ολομέλειας, ενώ εδώ όλα προήλθαν από ανακοίνωση του Πρωθυπουργού.

«Δια της θεσμικής οδού και με απόλυτο σεβασμό στον κανονισμό της Βουλής (που παραβιάστηκε άλλη μία φορά από τον Κ. Τασούλα), η Ελληνική Λύση ζητά από τον ίδιο να απευθύνει πρόσκληση στον Πρωθυπουργό της ομόδοξης Αρμενίας, κ. Νικόλ Πασινιάν, του οποίου η χώρα υφίσταται μία βάναυση και βάρβαρη εισβολή με σαφέστατα χαρακτηριστικά εθνοκάθαρσης»…αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος.

Υπογραμμίζεται πως η Ελληνική Λύση υπερασπιζόμενη το Εθνικό συμφέρον και μόνο, απαιτεί από αυτούς που κάλεσαν τον Πρόεδρο Β. Ζελένσκι να του ζητήσουν τις ακόλουθες διευκρινίσεις κατά την διάρκεια του διαγγέλματος:

-Να ξεκαθαρίσει με σαφήνεια τις θέσεις του έναντι της αυτοχθόνου Ελληνικής μειονότητας της Ουκρανίας.

-Να καταδικάσει με σαφήνεια τις τουρκικές διεκδικήσεις και απειλές έναντι της Ελλάδας, όπως η αμφισβήτηση της Ελληνικής Εθνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο και το παράνομο μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης

-Να καταδικάσει με σαφήνεια την συνεχιζόμενη Τουρκική κατοχή στην Κύπρο και τις νέες προκλήσεις της Τουρκίας στα Βαρώσια

-Να ευθυγραμμιστεί με τις κυρώσεις της Δύσης κατά της Τουρκίας, ακυρώνοντας άμεσα την αμυντική συμφωνία που έχει υπογράψει και στρέφεται εναντίον της Eθνικής μας ασφάλειας. Ειδικά στον τομέα της στρατιωτικής βιομηχανίας όπου με την δική του συμβολή η Τουρκία συνεχίζει την κατασκευή των επιθετικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, τα οποία χρησιμοποιούνται σε επιθέσεις κατά αμάχων, όπως προκύπτει από την πρόσφατη έκθεση της HRW.

-Να καταδικάσει την εισβολή του Αζερμπαϊτζάν στο Αρτσάχ και την συστηματική εθνοκάθαρση που διαπράττει κατά των ομόδοξων μας, Αρμενίων.

Υ.Γ. Αλέξης Τσίπρας: Να μιλήσει ο Ζελένσκι και για την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο, στο Ελληνικό Κοινοβούλιο!

Να μιλήσει για την βάρβαρη εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο καλεί τον Ουκρανό Πρόεδρο ο Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή την ομιλία που θα κάνει στην Ελληνική Βουλή, μέσω τηλεδιάσκεψης, την προσεχή Πέμπτη 07/04/22.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…….

Υ.Γ.1. Ο Ζελένσκι αποθεώνει τον Ερντογάν λίγες ημέρες πριν μιλήσει στην Βουλή των Ελλήνων!

Τεράστια ασέβεια του Ουκρανού Προέδρου έναντι των Ελλήνων…

Ο Ζελένσκι αποθεώνει τον Ερντογάν λίγες ημέρες πριν μιλήσει στην Βουλή των Ελλήνων! - Voice News

Την ώρα που η Ελλάδα και οι Έλληνες πολίτες υποφέρουν λόγω των κυρώσεων κατά της Ρωσίας στις οποίες τηρούν ευλαβικά και σε όλο τους το εύρος, ενώ έχουν διαρρήξει πλήρως τις σχέσεις τους με μία υπερδύναμη στέλνοντας όπλα στον Ζελένσκι, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας προέβη σε μία απίστευτη πρόκληση κατά των Ελλήνων, λίγες ημέρες πριν μιλήσει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Ο Ερντογάν από την άλλη, θησαυρίζει κυριολεκτικά από τον πόλεμο στην Ουκρανία, ως γνήσιος διεφθαρμένος μαυραγορίτης.

Βοηθά την Ρωσία να παρακάμψει τις κυρώσεις, όπως άλλωστε έκανε και με το Ιράν τόσα χρόνια, ενώ παράλληλα πουλάει μη επανδρωμένα αεροσκάφη αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων στην Ουκρανία. Φυσικά με το αζημίωτο.

Και όμως, ο Ζελένσκι του πλέκει το εγκώμιο! Αναμένεται να δούμε εάν ο γαμπρός του Ερντογάν που είναι ο πωλητής των Drones, έχει εξασφαλίσει και κάποιο μπαχτσίσι στον πελάτη…

Το προκλητικό μήνυμα Ζελένσκι υπέρ του Ερντογάν:

Δείτε το μήνυμα σε μετάφραση:

Είχα άλλη μια συνομιλία με έναν πραγματικό φίλο της Ουκρανίας, τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ερντογάν!

Σημείωσα το υψηλό επίπεδο οργάνωσης των διαπραγματεύσεων των αντιπροσωπειών στην Κωνσταντινούπολη. Συμφώνησε για περαιτέρω βήματα προς την ειρήνη. Ευχαριστούμε για την ετοιμότητα της Τουρκίας να γίνει ο εγγυητής της ασφάλειας του κράτους μας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here