Η Σερβία συμφώνησε με τον Πούτιν για τριετές συμβόλαιο παροχής Ρωσικού Φυσικού Αερίου.

0
238

Ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε σήμερα ότι συμφώνησε τηλεφωνικά, για ένα τριετές συμβόλαιο παροχής Φυσικού Αερίου με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η Σερβία θα συνεχίσει να παίρνει φυσικό αέριο από τη Ρωσία

«Δεν μπορώ να μιλήσω για την τιμή τώρα, όλες οι λεπτομέρειες θα συμφωνηθούν με την Gazprom» δήλωσε ο Βούτσιτς στους δημοσιογράφους. Το δεκαετές συμβόλαιο εφοδιασμού της Σερβίας από την Gazprom λήγει την 31η Μαΐου.

Ο Βούτσιτς δήλωσε επίσης, ότι συζήτησε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με τον Πούτιν την επέκταση της εγκατάστασης αποθήκευσης φυσικού αερίου στην Σερβία.

Ο Βούτσιτς είπε ότι η Σερβία είχε συμφωνήσει με τον Πούτιν ότι η τιμή του Φυσικού Αερίου θα συνδεόταν με την τιμή του πετρελαίου, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

«Ο Πούτιν είπε να του τηλεφωνήσω αν νιώσω ότι υπάρχει κάτι άλλο να συζητηθεί»…είπε ο Βούτσιτς, ο στενότερος σύμμαχος του Πούτιν στην Ευρώπη.

Η Σερβία, η οποία στοχεύει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει δεχθεί πιέσεις πρόσφατα από Δυτικές χώρες να ευθυγραμμίσει την εξωτερική της πολιτική με το μπλοκ και να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία.

Το 2008 η Βαλκανική χώρα έθεσε τους τομείς φυσικού αερίου και πετρελαίου της στα χέρια Ρωσικών εταιρειών. Η Gazprom Neft και η Gazprom μαζί κατέχουν πλειοψηφικό μερίδιο στη μοναδική εταιρεία πετρελαίου της χώρας, ενώ η Gazprom είναι πλειοψηφικός μέτοχος στη μοναδική εγκατάσταση αποθήκευσης Φυσικού Αερίου της χώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here