Θερμό επεισόδιο σε εξέλιξη; Τουρκικό πολεμικό απειλεί Γαλλικό ερευνητικό νότια της Κρήτης!

0
287

Τύμπανα πολέμου στα ανοιχτά της Σητείας! Πρωτοφανής τουρκική πρόκληση με εισβολή πολεμικού πλοίου και απειλή σε γαλλικό ερευνητικό για να αποχωρήσει από την περιοχή, εφαρμόζοντας πλήρως το παράνομο μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης!

Το Τουρκολιβυκό μνημόνιο εφαρμόζεται ως μοχλός εισβολής!

Θρίλερ εξελίσσεται αυτή τη στιγμή στην θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κρήτης, με τουρκικό πολεμικό σκάφος να έχει εισβάλει στην περιοχή προκειμένου να απειλήσει Γαλλικό ερευνητικό πλοίο το οποίο διεξάγει έρευνες στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Μιλάμε για μία πρωτοφανή πρόκληση που πραγματικά δεν έχει προηγούμενο, διότι το Γαλλικό ερευνητικό βρίσκεται λίγα μόλις μίλια νότια της Κρήτης σε περιοχή σαφούς Ελληνικής κυριαρχίας!

Η Τουρκία όμως κάνοντας χρήση του παράνομου μνημονίου με την Λιβύη, με μία πρωτοφανή κίνηση που παραπέμπει σε εμπόλεμη κατάσταση, έστειλε το πολεμικό της πλοίο με σκοπό να απειλήσει το Γαλλικό προκειμένου να αποχωρήσει από την περιοχή, ισχυριζόμενη ότι βάσει του παράνομου μνημονίου που έχει υπογράψει με την κυβέρνηση Σαράτζ, η περιοχή είναι υπό Τουρκική κυριαρχία!

Στην περιοχή αυτή τη στιγμή έχει σπεύσει και πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού. Θα σας ενημερώνουμε για ότι άλλο συμβεί.

Είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία αμφισβητεί εμπράκτως την Ελληνοαιγυπτική αποκλειστική οικονομική ζώνη. 

Πάντως σύμφωνα με το OpenTV, το Γαλλικό πλοίο προχωρά κανονικά στις έρευνές του, ενώ αύριο, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα πάει στην Αίγυπτο και θα έχει συνάντηση με τον Αιγύπτιο ομόλογό του…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code