Και Βασιλόφρων να μην είσαι…

0
221

Αν είσαι Φιλέλληνας δεν μπορεί να χαίρεσαι με τη διαπόμπευση της χώρας!…

Στα καμένα του Τατοΐου θάβεται ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος, παρουσία Βασιλικών οικογενειών ισχυρών κρατών την Δευτέρα 16/1/23. Κάποιοι εκ των οποίων είναι συγγενείς του εκλιπόντος.

Είναι άλλο πράγμα το να σεβόμαστε και να εφαρμόζουμε την απόφαση του Ελληνικού λαού να αλλάξει πολίτευμα και κάτι τελείως διαφορετικό το να ταπεινώνουμε θεσμούς που άλλες χώρες τιμούν. Μέγα χάσμα μεταξύ των δύο…

Πού είναι τώρα ο Πρωθυπουργός που έτρεχε σε παλάτια για να συμβουλευθεί βασιλείς για την ανακαίνιση του Τατοΐου;

Για άλλη μια φορά η πατρίδα διαπομπεύεται γιατί οι Πολιτικές Ελίτ βάζουν σε προτεραιότητα άθλιους Μικροπολιτικούς, Προεκλογικούς υπολογισμούς της κακιάς ώρας οι οποίοι τίθενται υπεράνω του Εθνικού Συμφέροντος.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Το απέραντο…Καμένο: Το project Τατόι και οι επικοινωνιακές «Φούσκες» του Μαξίμου…του Μιχάλη Χαριάτη.

Τα «Πήγαινε-Έλα» με τον Κάρολο, το Ελληνικό Dumfries House και η πλήρης εγκατάλειψη του Τατοΐου.

«Με ενδιαφέρει η Επικοινωνία και όχι η Ουσία»…είχε απαντήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην 82η ΔΕΘ. Λεκτική αστοχία ή γλώσσα λανθάνουσα τα αληθή λέγει;

Τουλάχιστον μπροστά στην (το λιγότερο) αποκαρδιωτική εικόνα που έδειξε να βρίσκεται το Τατόι, με αφορμή την κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, η απάντηση γέρνει στην δεύτερη εκδοχή.

Σημείωση: Πέρα από ταφές, μνήματα, μνημεία και «γαλαζοαίματους», που έχουν κριθεί οριστικά στην Ελλάδα από το 1974, το δεδομένο είναι πως η έκταση του Τατοΐου έχει περάσει εδώ και πολλά χρόνια στην ιδιοκτησία του Ελληνικού Δημοσίου.

Με άλλα λόγια, στην ιδιοκτησία του Ελληνικού λαού που πλήρωσε μια διόλου ευκαταφρόνητη αποζημίωση στην τέως Βασιλική Οικογένεια, η οποία είχε προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της Ελλάδας.

To project…

«Πασπαλισμένη» με την απαιτούμενη δόση…εμβληματικότητας μια από τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης του τον Ιούλιο του 2019 ήταν η ανάδειξη του Τατοΐου.

«Το πρώην Βασιλικό Κτήμα στο Τατόι αξιοποιείται πολύπλευρα, σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα. Μπορούμε να διαμορφώσουμε πρότυπες αγρό-διατροφικές μονάδες. Να καταστήσουμε τους χώρους επισκέψιμους. Να ιδρύσουμε μικρές ξενοδοχειακές μονάδες.

Να διαμορφώσουμε τους κήπους. Να αποκτήσουμε καινούριες καθαρές διαδρομές περιπάτου για όλους τους Αθηναίους.  Και η Βόρεια Αττική θα αποκτήσει έτσι καινούριο τουριστικό ενδιαφέρον»…σημείωνε στην πρώτη του ομιλία ως Πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής.

Το Ελληνικό Dumfries House

Οι, καλοπροαίρετοι, παρατηρητές της Κυβέρνησης Μητσοτάκη θα μπορούσαν να ισχυριστούν πως η μεγάλη και καταστροφική πυρκαγιά του 2021 έφερε πιο πίσω τις εργασίες. Δεκτό.

Αυτές τις ημέρες, ωστόσο, με τον θάνατο του τέως, αποκαλύπτεται πλήρως το πως προστατεύει η Κυβέρνηση την Δημόσια Περιουσία αλλά και τι έχει κάνει σχεδόν δυο χρόνια αργότερα για τα καμένα. Η εικόνα πάντως που καταγράφεται για τις εκτάσεις στο Τατόι, διάσπαρτη μαυρίλα και καμένα, απέχει από το…Ελληνικό Dumfries House.

Η συγκεκριμένη αναφορά γίνεται καθώς πρόσφατα ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε, ανεπίσημα, για τσάι με τον Βασιλιά Κάρολο χωρίς όμως να υπάρχει επίσημη ενημέρωση για το τι συζήτησαν.

Με βάση, ωστόσο, το ρεπορτάζ της Daily Mail οι δυο συζήτησαν για το project των 14 εκατ. ευρώ που δεν είναι άλλο από την ανακαίνιση του Τατοϊου, με πρότυπο για την ανάπλαση του πρώην Βασιλικού Κτήματος Τατοΐου, να αποτελεί το Dumfries House στη Σκωτία.

Απέραντο καμένο

Σε κάθε περίπτωση, ενάμιση χρόνο μετά την καταστροφική πυρκαγιά οι εκτάσεις δεν έχουν καθαριστεί από τα καμένα ενώ κυβερνητικοί παράγοντες την επομένη της φωτιάς δήλωναν πως αποτελεί πρώτο και κύριο μέλημα.

Έπρεπε να μπει στο νοσοκομείο ο τέως Βασιλιάς για να κινηθούν οι διαδικασίες επίσπευσης καθαρισμού των καμένων από το κτήμα του Τατοΐου!…

«Όταν ο τέως βασιλιάς των Ελλήνων εισήχθη στο νοσοκομείο, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, κινήθηκε ώστε να επισπεύσει την απομάκρυνση αυτής της ύλης από τον χώρο του κοιμητηρίου»…ήταν η Ερτζιανή παραδοχή της Yπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη για την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στο Τατόι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here