Καταιγιστικές εξελίξεις με συλλήψεις κορυφαίων πολιτικών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ – Κλιμάκιο εισαγγελέων σε Ελβετία, ΗΠΑ και Σκόπια!….της Kontranews.

0
242

ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΕΣ αναμένονται οι εξελίξεις στο μέτωπο τριών γιγαντιαίων σκανδάλων, στα οποία εμπλέκονται κορυφαίοι επιχειρηματικοί παράγοντες αλλά και πολιτικοί.

Η δικαστική έρευνα για τις τρεις αυτές υποθέσεις ολοκληρώνεται με την επίσκεψη κλιμακίων Ελλήνων εισαγγελέων στην Ζυρίχη, στην Ουάσινγκτον και τα Σκόπια.

Ειδικότερα κλιμάκιο εισαγγελέων πρόκειται να μεταβεί αυτές τις μέρες στην Ζυρίχη για να παραλάβει τα στοιχεία από λογαριασμούς του Γιάννου Παπαντωνίου.

Οι ελβετικές αρχές ανταποκρινόμενες στο αίτημα δικαστικής συνδρομής, που είχε υποβάλει η ελληνική Δικαιοσύνη, αποφάσισαν να παραδώσουν την κίνηση τριών λογαριασμών που είχε ανοίξει ο Γιάννος Παπαντωνίου σε τράπεζα της Ζυρίχης.

Σύμφωνα με κορυφαίο παράγοντα της Δικαιοσύνης η εξέλιξη αυτή δρομολογεί την προφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου, ο οποίος θα κληθεί εκ νέου από τους ανακριτές κατηγορούμενος για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος και δεν υπόκειται σε παραγραφή.

Ένα δεύτερο κλιμάκιο εισαγγελέων θα βρεθεί μέσα στον Σεπτέμβριο στην Ουάσινγκτον, προκειμένου να παραλάβει τα στοιχεία για το σκάνδαλο της NOVARTIS.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αμερικανικές υπηρεσίες στέλνουν στο σκαμνί με κακουργηματικές κατηγορίες δεκάδες μεγαλόσχημους παράγοντες στην Ελλάδα, καθώς επίσης και δύο ταμίες πολιτικών ο ένας εκ των οποίων έχει βαρύ όνομα και εξακολουθεί να παίζει ρόλο στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Διώξεις για το σκάνδαλο της NOVARTIS αναμένεται να ασκηθούν και σε βάρος ιδιοκτητών μέσων ενημέρωσης διαφημιστικών εταιρειών, μεγαλογιατρών και παραγόντων του υπουργείου Υγείας καθώς και ιδιοκτητών εταιρειών που οργάνωναν ιατρικά συνέδρια.

Διώξεις θα ασκηθούν και σε χιλιάδες γιατρούς, κυρίως κρατικών νοσοκομείων, οι οποίοι συνταγογραφούσαν κατά παραγγελία ζημιώνοντας τα ασφαλιστικά ταμεία με δισεκατομμύρια ευρώ.

Οι διώξεις θα ασκηθούν με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημόσιου χρήματος.

Ένα ακόμα κλιμάκιο εισαγγελέων πρόκειται να μεταβεί αυτή την εβδομάδα στα Σκόπια για να παραλάβει το φάκελο που αφορά ανάμειξη Έλληνα μεγαλοεπιχειρηματία σε υπόθεση δωροδοκίας.

Στη γειτονική χώρα οι Έλληνες επιχειρηματίες που είχαν δραστηριοποιηθεί, είχαν καταφέρει να εισάγουν με μεγάλη επιτυχία το σύστημα της μίζας για να μονοπωλούν τις κρατικές προμήθειες.

Τώρα οι υποθέσεις αυτές ανοίγουν γιατί τα ποσά που έχουν καταχραστεί προέρχονται από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και γι΄ αυτό η έρευνα έγινε από ελεγκτικούς μηχανισμούς της κοινότητας.

Στο μεταξύ η Δικαιοσύνη ανοίγει μια σειρά ακόμα από υποθέσεις φοροδιαφυγής, στις οποίες εμπλέκονται μεγαλόσχημοι παράγοντες με αποτέλεσμα να έχουμε ένα καυτό Φθινόπωρο στο μέτωπο της Δικαιοσύνης.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here