Οι αγορές καταρρέουν μόλις άνοιξαν σήμερα Δευτέρα!

0
199

Καταρρέουν σήμερα τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ μεγαλύτερο πλήγμα δέχονται οι αγορές του ευρωπαϊκού Νότου.

Τρομερές πιέσεις δέχονται οι τραπεζικές μετοχές σε όλη την Ευρώπη. Ενδεικτικό είναι ότι οι πολλές τραπεζικές μετοχές της Ιταλίας έχουν σταματήσει να διαπραγματεύονται, ενώ μετοχές μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών κάνουν βουτιά άνω του 6% ή και 8%.

Κι όμως…..το «Κούγκι» δεν είναι σήμερα όπως λένε χρηματιστηριακοί αναλυτές. Οι αγορές περιμένουν τις εξελίξεις των επόμενων ημερών.

Αύριο τα μεσάνυχτα λήγει το πρόγραμμα της Ελλάδας, λήγει και η προθεσμία για τη δόση του ΔΝΤ. Την Τετάρτη θα συνεδριάσει η ΕΚΤ για να αποφασίσει για τις ελληνικές τράπεζες.

Έτσι, η κρίσιμη μέρα για τις αγορές διεθνώς θεωρείται η Τετάρτη. Με την Ελλάδα χωρίς πρόγραμμα και το ΔΝΤ απλήρωτο οι αγορές μπορεί να χορέψουν…..πεντοζάλη.

Επίσης, τα ομόλογα της ευρωπαϊκής περιφέρειας εκτοξεύονται, ανεβάζοντας το κόστος δανεισμού αυτών των χωρών. Εξαίρεση αποτελούν τα γερμανικά και γαλλικά ομόλογα.

Εννοείται πως οι δανειστές παρακολουθούν στενά τις κινήσεις των αγορών. Δεν αποκλείεται δηλαδή, βλέποντας το…..«Κούγκι» των αγορών να πλησιάζει, να επιχειρήσουν νέο συμβιβασμό με την Ελλάδα. Από πού προκύπτουν όλα αυτά;

Θυμηθείτε τη δήλωση της Μέρκελ την περασμένη Παρασκευή, λίγο πριν ο Τσίπρας ανακοινώσει το δημοψήφισμα: «θα πρέπει να βρεθεί λύση πριν ανοίξουν τη Δευτέρα οι αγορές».

Υ.Γ. Σύμφωνα με τον Δημήτρη Καμμένο, τα ευρώ-χρηματιστήρια έχουν χάσει 260δις € έως τώρα! Σκληρό πραγματικό χρήμα κεφαλαιοποίησης. 250δις αέρα τα δάνεια μας!

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here