Παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε κτίρια στην Δημοτική Ενότητα Νέας Ερυθραίας.

0
159

Συνεχίζει τις σημαντικές παρεμβάσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων στη Νέα Ερυθραία αλλά και την εξοικονόμηση ενέργειας ο Δήμος Κηφισιάς, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εξοικονομώ», συνολικού προϋπολογισμού 762.000,00 €.

Οι παρεμβάσεις αυτές αφορούν σε μια σειρά έργων που ήδη υλοποιούνται σε πέντε Δημοτικά Κτίρια: το πρώην Δημαρχείο, το 2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο, το Γυμνάσιο, το Πνευματικό Κέντρο (ΚΕΜΜΕ) και το Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο, προκειμένου να προστατευθεί το περιβάλλον αλλά και να εξοικονομηθούν ακόμη περισσότεροι πόροι προς όφελος των δημοτών.

Μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί οι ακόλουθες εργασίες:

-Αντικατάσταση παλαιών κουφωμάτων με νέα κουφώματα αλουμινίου και τοποθέτηση ειδικών θερμομονωτικών τζαμιών στα κτίρια του 2ου 3ου Δημοτικού Σχολείου και του πρώην Δημαρχείου Ν. Ερυθραίας.
-Τοποθέτηση θερμοπρόσοψης στο κέλυφος των κτιρίων του Γυμνασίου και του πρώην Δημαρχείου Νέας Ερυθραίας.

Οι υπόλοιπες εργασίες όπως: θερμομονώσεις δωμάτων, αντικαταστάσεις λεβήτων / καυστήρων με φυσικό αέριο και συνδέσεις με το δίκτυο Φ/Α , τοποθετήσεις αισθητήρων φωτισμού κ.α θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Με την ολοκλήρωση των έργων κάθε κτίριο θα αναβαθμιστεί ενεργειακά πετυχαίνοντας εξοικονόμηση ενέργειας τουλάχιστον 32 % σε σχέση με την κατανάλωση ενέργειας πριν τις παρεμβάσεις.

Να σημειώσουμε πως ο Δήμος Κηφισιάς με συντονισμένες ενέργειες και με παρουσίαση της προόδου σε σχέση µε τις κύριες συµβάσεις απέφυγε την απένταξη των παραπάνω έργων όπως σημειώθηκε σε 52 Δήμους της χώρας.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here