Σε νέες θέσεις μετακινούνται 6.028 καθηγητές.

0
224

4.712 καθηγητές μετατάσσονται υποχρεωτικά σε δημοτικά σχολεία και σε διοικητικές θέσεις φορέων του υπουργείου Παιδείας ενώ οι υπόλοιποι 1.316 που πλεονάζουν θα τοποθετηθούν σε κενές θέσεις σχολικών μονάδων των περιοχών τους, σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ.

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Παιδείας, το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα τον προγραμματισμό για τις μετατάξεις στα δημοτικά σχολεία καθώς και για το πλεονάζον προσωπικό.

Οι εκπαιδευτικοί που ανήκουν σε κατηγορίες, κλάδους, και ειδικότητες που περιλαμβάνονται στις υποχρεωτικές μετατάξεις θα πρέπει να καταθέσουν ηλεκτρονικά αιτήσεις προτίμησης από σήμερα έως και τις 23 Αυγούστου. Βάσει αυτών των προτιμήσεων θα συνταχθούν αξιολογικοί πίνακες και θα πραγματοποιηθούν μετατάξεις.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα……http://teachers.exams.minedu.gov.gr
ενώ παράλληλα με την αίτηση προτίμησης οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί συμπληρώνουν και τα στοιχεία που λαμβάνονται υπόψη για τη μοριοδότησή τους. 

Τα μόρια που δηλώνουν αφορούν:

– τη συνολική τους προϋπηρεσία
– τους οικογενειακούς λόγους
– τις συνθήκες διαβίωσης στις έδρες των σχολείων που υπηρέτησαν
– την κατοχή επιπλέον πτυχίων
– την κατοχή μεταπτυχιακών
– την κατοχή διδακτορικών

Τέλος, όσον αφορά το πλεονάζον προσωπικό από τους συνολικά 6.028 οι 1.266 βρίσκονται στην περιφέρεια Αττικής, οι 710 στην Κεντρική Μακεδονία, οι 580 στη Στερεά Ελλάδα κλπ. Αναφορικά με αυτούς που μετατάσσονται οι περισσότεροι (1.268) μετακινούνται στην Περιφέρεια Αττικής, 675 στην Κεντρική Μακεδονία, 360 σε σχολικές μονάδες και διοικητικές θέσεις της Στερεάς Ελλάδας κλπ.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here