ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Τα Wikileaks εμπλέκουν τον νυν Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Μητσοτάκη σε διαρροή πληροφοριών στην Τουρκία.

0
569

Διαβάσαμε την είδηση στο «militaire.gr» ότι έρχεται νέο σοκ για την Κυβέρνηση η αποκάλυψη από τα Wikileaks, σύμφωνα με την οποία υπήρξε διαρροή εμπιστευτικής έκθεσης για την Τουρκία από τον νυν Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας κ. Θάνο Ντόκο, την εποχή που ήταν Γενικός Διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ, τον Απρίλιο του 2010.

Φυσικά και περιμένουμε με ανυπομονησία την απάντηση της Κυβέρνησης σε αυτές τις καταγγελίες του «militaire.gr».

Σύμφωνα με έγγραφα που δημοσιοποιούν τα Wikileaks και δημοσίευσε το «militaire.gr», ο νυν Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Κυριάκου Μητσοτάκη, το 2010 διέρρευσε μέσω προσωπικού του e-mail στην Τουρκική Πρεσβεία, στην ΕΕ και στις Βρυξέλλες, την αδημοσίευτη έκθεση. Να σημειωθεί βεβαίως ότι κάποια στοιχεία της έκθεσης δημοσιεύθηκαν λίγο αργότερα, που αλλού, στο ΕΛΙΑΜΕΠ!…

Συντάκτης της έκθεσης ήταν ο Έλληνας καθηγητής του Πανεπιστημίου Μπιλκέντ της Άγκυρας και στέλεχος του ΕΛΙΑΜΕΠ κ. Ιωάννης Γρηγοριάδης.

Ποιος είναι αυτός;

Για όσους διαβάζουν «netakias.com» (Μεγίστη ανευθυνότητα και αδικαιολόγητα υπέρμετρη αισιοδοξία 23/01/2011) θα τον θυμούνται για το αιχμηρότατο άρθρο εναντίον όσων ασκούν έντονη κριτική στην εξωτερική πολιτική του Κώστα Σημίτη, που σήμερα συνεχίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που ήταν στο δόγμα που οδήγησε (1) στα Ιμια (Ίμια: Το παρασκήνιο και η Siemens), (2) τις γκρίζες ζώνες (3) στους S-300 (4) την πολιτική των σεισμών (5) την παράδοση του Αμπντουλάχ Οτσαλάν και τέλος (6) την συμφωνία της Μαδρίτης με την οποία η Τουρκία απέκτησε επιχειρήματα για να βάλει πόδι στο Αιγαίο, για την οποία ακόμη κι ο ίδιος ο Πάγκαλος είχε παραδεχθεί, ότι οι «μεγάλες χώρες κάνουν υποχωρήσεις, για το καλό της ειρήνης», κάτι που όμως δεν είδαμε από την Τουρκία.

Συνεχίζοντας στο «militaire.gr» διαβάζουμε ότι η διαρροή της, το 2010, αποδίδεται στον νυν Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού. 

Στην έκθεση δίνονται κατευθύνσεις στην Άγκυρα για το πως μπορούν να συνυπάρξουν οι απόψεις Νταβούτογλου, οι περιφερειακές φιλοδοξίες της Άγκυρας και η ένταξη στην ΕΕ.

Πηγή: netakias.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code