Τσίπρας: Κριτική με εντυπωσιακούς χαρακτηρισμούς, για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

0
180

Ολοκληρώθηκε στις 19/05/2018 το μεσημέρι η Ομιλία του Πρωθυπουργού στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεδρίαζε ειδικά για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα 49 λεπτά της ομιλίας του, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε μόνον τα 22 εντός θέματος, δηλαδή για Τοπική Αυτοδιοίκηση. Τα υπόλοιπα λεπτά αναλώθηκαν στις διαπραγματευσεις για το  Σκοπιανό.

Από αυτά, ελάχιστα για τον Κλεισθένη1, καθώς εστίασε αφενός μεν σε μια ισοπεδωτική κριτική εναντίον της Τ.Α., αφετέρου (τα 10 εκ των 22 λεπτών) στην κομματική τακτική τους για τις επόμενες εκλογές.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν η οπτική με την οποία βλέπει ο Πρωθυπουργός την Τοπική Αυτοδιοίκηση, φθάνοντας στο σημείο να πει ότι η πρακτική «προσιδιάζει περισσότερο στις παραδόσεις της ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ», με τους δημότες «λες και πρόκειται για ΥΠΗΚΟΟΥΣ της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που ζητάνε χάρες από τους άρχοντες, τους ΑΓΑΔΕΣ, τους ΜΠΕΗΔΕΣ που έταζαν τα ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ».

Περιγράφοντας την Αυτοδιοίκηση, ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για δια-πλεκόμενα συμφέροντα, ΒΑΡΟΝΟΥΣ, κομματάρχες, δημόσιο χρήμα που χάθηκε, για «μνημείο της εξουσίας του ενός», για «μικρή και μεγάλη ΔΙΑΠΛΟΚΗ των εξαρτήσεων και εξυπηρετήσεων».

Είπε πως ο θεσμός είναι «πεδίο αναπαραγωγής του πολιτικού προσωπικού, μέσα από μικρό-ηγεμονισμούς, διαπλοκή και ένα πέπλο αδιαφάνειας».

Ένα «βαθιά ασθενές καθεστώς, ΑΡΡΩΣΤΟ καθεστώς, ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ καθεστώς», που ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ.

Ο Πρωθυπουργός δηλαδή «ενημέρωσε» τους νυν Αιρετούς σε όλη τη Χώρα, όλους αυτούς που τόσους μήνες προσκαλεί να τον χειροκροτούν στα Περιφερειακά Αναπτυξιακά Συνέδρια ανά την Ελλάδα.

Αναφερόμενος επίσης και στους δημότες που με πλειοψηφία άνω του 50% σε κάθε τοπική κοινωνία έχουν επιλέξει τους, κατά τον κ. Τσίπρα, δια-πλεκόμενους – προσιδιάζοντες σε αγάδες και μπέηδες.

Όσον αφορά, την εξαιρετικά σύντομη αναφορά του στον Κλεισθένη1, ο Πρωθυπουργός ανέδειξε πόσο σημαντικό θα είναι ότι οι θέσεις (Αντιδημάρχων, Αντί-περιφερειαρχών) δεν θα ανήκουν πλέον στην Παράταξη που θα νικήσει τις εκλογές, αλλά θα μπορούν να μοιράζονται στις μειοψηφίες. «Ανάληψη θέσεων ευθύνης από την πλευρά όλων των συνεργαζόμενων, χωρίς τους μέχρι σήμερα περιορισμούς»….σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Είναι επίσης, αξιοσημείωτο πως αναφέρθηκε και στην αλλαγή στις Κοινότητες έως 500 κατοίκους.

Άγγιξε δηλαδή το σημείο του ν/σ που εγείρει σημαντικό προβληματισμό στο χώρο του, καθώς στην ουσία αυξάνει τις Κοινότητες που διοικούνται από μονοπρόσωπο και όχι από συλλογικό όργανο, δηλαδή από έναν μόνο άνθρωπο χωρίς κανένα συμβούλιο, αντίθετα στην αρχή ενίσχυσης των συλλογικών διαδικασιών που θεωρητικώς πρεσβεύει το κόμμα του.

Περαιτέρω, όσον αφορά το βασικό ζήτημα που τον απασχολεί (όπως απέδειξε, αφού αφιέρωσε το μισό χρόνο της περιορισμένης αυτό-διοικητικής του τοποθέτησης), επέρριψε τις ευθύνες της εκλογικής συντριβής του 2014 σε άλλους, συγκεκριμένα σε όσους τώρα έχουν φύγει από το κόμμα. «(…) Με ευθύνη ενός μέρους του κόμματος μας που σήμερα δεν είναι μαζί μας (…)»…..δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Στραβά αρμενίσαμε», ανέφερε, τονίζοντας ότι «δεν πρέπει να επαναλάβουμε ξανά το 2019 τα ίδια λάθη». «Να διευρύνουμε τις συμμαχίες μας, να ανοίξουμε τις Παρατάξεις και τα ψηφοδέλτιά μας, χωρίς φοβικότητες και χωρίς αυτάρκειες»… κατέληξε ο Πρωθυπουργός.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here