Έγκλημα Τέμπη: Βαγόνι-Φάντασμα στο μοιραίο τρένο.

0
477

Έκθεση-Κόλαφος του ειδικού πραγματογνώμονα Βασίλη Κοκοτσάκη για το αδήλωτο 14ο βαγόνι της εμπορικής αμαξοστοιχίας από το οποίο φαίνεται να προκλήθηκε η φονική φωτιά.

Ένα αδήλωτο βαγόνι που κανείς δεν ξέρει τι μετέφερε, το τέταρτο κατά σειρά της εμπορικής αμαξοστοιχίας, από το οποίο μάλιστα φαίνεται να ξεκινούν η έκρηξη και μετέπειτα η φωτιά, αγνοείται.

Τα συντρίμμια του ούτε έχουν καταγραφεί ούτε διακρίνονται στο σημείο κατάληξης της εμπορικής αμαξοστοιχίας μετά τη σύγκρουσή της στα Τέμπη με το επιβατικό τρένο. Μάλιστα, το αεριώδες νέφος και η εκδήλωση της μηχανικής έκρηξης που είχαν αποτέλεσμα τον βίαιο θάνατο τουλάχιστον 28 ανθρώπων ξεκινούν από την πλατφόρμα αυτού του τέταρτου βαγονιού.

Φωτογραφία-Ντοκουμέντο μέσα από το τρίτο βαγόνι λίγο πριν τη σύγκρουση!

Τα νέα αυτά στοιχεία σχετικά με το τι τελικά συνέβη το μοιραίο βράδυ της 28ης Φλεβάρη 2023 στα Τέμπη φέρνει στο φως η συμπληρωματική πραγματογνωμοσύνη του Βασίλη Κοκοτσάκη, ειδικού πραγματογνώμονα σε θέματα πυρκαγιών, μέσα από την τεχνική έκθεση που συνέταξε με εντολοδότες συγγενείς θυμάτων, την οποία δημοσιεύει αναλυτικά το Documento.

«Πιθανολογούμε ότι το σημείο έναρξης του φαινομένου της δημιουργίας του αεριώδους νέφους και εκδήλωσης της μηχανικής έκρηξης με όλη την ήδη αναφερθείσα στην κύρια τεχνική μας έκθεση κλιμάκωση έλαβε χώρα στην πλατφόρμα (Νο4 στη φωτό) μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίου το οποίο αποκολλήθηκε και εκτινάχθηκε, προφανώς λόγω της μεγάλης ταχύτητας εκτόνωσης του δημιουργηθέντος από την παρουσία διαρρέοντος πτητικού υλικού»…αναφέρεται επί λέξει στην έκθεση Κοκοτσάκη.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………….

Υ.Γ. Βασίλης Κοκοτσάκης: «Νέο υλικό βίντεο εδραιώνει την τεχνική μας έκθεση για το τι συνέβη στην εμπορική αμαξοστοιχία».

Σύμφωνα με τον κ. Κοκοτσάκη παρελήφθη και νέο υλικό βίντεο από άλλη κάμερα που κατέγραψε το δυστύχημα, τις εκρήξεις και την πυρκαγιά, που πλέον, μετά τις αποκαλύψεις με την ανάλυση του βίντεο της πρώτης κάμερας, εδραιώνει πλήρως την τεχνική έκθεση για το τι συνέβη μετά τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών.

Ο Τεχνικός Σύμβουλος του Συλλόγου Οικογενειών Θυμάτων των Τεμπών, για θέματα πυρκαγιάς, Βασίλης Κοκοτσάκης, μιλώντας στον 98.4 αποκάλυψε σήμερα πως μαζί με τον καθηγητή στο Χιούστον Μανώλη Παπαδάκη παρέλαβαν και νέο υλικό βίντεο από άλλη κάμερα που κατέγραψε το δυστύχημα, τις εκρήξεις και την πυρκαγιά, που πλέον, μετά τις αποκαλύψεις της Παρασκευής με την ανάλυση του βίντεο της πρώτης κάμερας που είχαν στην διάθεσή τους, εδραιώνει πλήρως την τεχνική τους έκθεση για το τι συνέβη μετά τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών, στην εμπορική, και την έκρηξη σε βαγόνι κοντέινερ αυτής.

Ο κ. Κοκοτσάκης αναφέρθηκε όμως και στην «κοπτοραπτική» αναλύσεων από διάφορους ειδικούς, μετά την κατάθεση στην ανάκριση της τεχνικής τους έκθεσης και την αναλυτική της παρουσίαση στην εκπομπή της ΚΡΗΤΗ TV «Αντιθέσεις» την περασμένη Παρασκευή, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα:

«Τα όσα καταγράφουμε με στοιχεία στη τεχνική μας έκθεση τα έχουμε καταθέσει από την Παρασκευή το πρωί, διαμέσου εκπροσώπων του Συλλόγου Οικογενειών Θυμάτων των Τεμπών, με την υπογραφή μας, προς υποβοήθηση περαιτέρω της ανάκρισης, για να έρθει όλη η αλήθεια στο φως.

Σε αντίθεση με όσους «ειδικούς» ή «μη», που σχολιάζουν επί αυτής της τεχνικής έκθεσης ότι νομίζουν ή και πολιτικολογώντας ορισμένοι κατά πώς τους βολεύει. Η δική μας δουλειά δεν είναι αυτή. Με την υπογραφή μας, δίνουμε στοιχεία προς έρευνα, στις ανακριτικές αρχές. Και είναι πικρόχολο κάποιοι να παίζουν με τα στοιχεία αυτά. Εκπτώσεις με τον θάνατο 57 συνανθρώπων μας εμείς δεν θα κάνουμε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here