Έκρηξη Ζαχάροβα κατά Μητσοτάκη: Με αφορμή την 25η Μαρτίου εγκαλεί την Κυβέρνηση Μητσοτάκη για επιθετική Ρωσοφοβία!…του Θανάση Αυγερινού.

0
244

«Είναι λυπηρό που αντί να στείλουμε φιλικές ευχές για την Εθνική Εορτή, είμαστε αναγκασμένοι να υπενθυμίσουμε στην Αθήνα τα στοιχειώδη μαθήματα της ιστορίας».

Επιβεβαιώνοντας το Κάκιστο-ίσως και το χειρότερο ιστορικά-Επίπεδο των Ελληνορωσικών σχέσεων, η επίσημη εκπρόσωπος της Ρωσικής διπλωματίας Μαρία Ζαχάροβα εγκαλεί την Κυβέρνηση των Αθηνών για μια «άνευ ορίων Εχθρική εκστρατεία» και για «Εγκληματικές αποφάσεις», όπως χαρακτηρίζει την αποστολή όπλων στην Ουκρανία.

Εν είδη «Εορταστικού διαβήματος» μάλιστα εκφράζει τη λύπη της ότι αντί ευχών και λόγω του αποκλεισμού των Ρώσων αξιωματούχων από τους επίσημους εορτασμούς, η Ρωσία αναγκάστηκε να υπενθυμίσει στην Ελλάδα «τα στοιχειώδη μαθήματα της ιστορίας».

Η δήλωση της Μ. Ζαχάροβα αναρτήθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, ως απάντηση σε ερώτημα δημοσιογράφου, που υπενθυμίζει ότι «η Ρωσική Αυτοκρατορία είχε αποφασιστική συμβολή στην επιτυχία του Eθνικοαπελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων για ανεξαρτησία» και ζητά το σχόλιό της για τον αποκλεισμό των Ρώσων Eκπροσώπων από τους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου.

Το πλήρες κείμενο της απάντησης της υψηλόβαθμης Ρωσίδας διπλωμάτη έχει ως εξής σε πρόχειρη μετάφραση:

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…………..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here