Ήταν το Απόλυτο Ρεζίλεμα: Πρόσωπο με πρόσωπο ο…πραξικοπηματίας Πρόεδρος της Αμερικής και ο αυταρχικός Ισλαμιστής Ηγέτης της Τουρκίας!…του Μιχάλη Ιγνατίου.

0
346

Ήταν πολύ αστείο το θέαμα του Αμερικανού «Πλανητάρχη» Τζο Μπάιντεν και του Τούρκου «περιφερειάρχη» Ταγίπ Ερντογάν, χθες στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

Ήταν συνάμα και εξοργιστικό, καθώς ούτε ο Πρόεδρος της Αμερικής μπορεί να «μυρίσει» τον Ισλαμιστή Ηγέτη της Τουρκίας, ούτε ο τελευταίος έχει ίχνος συμπάθειας, πόσο μάλλον…αγάπης για τον Τζο Μπάιντεν, ο οποίος σύμφωνα με τον Ερντογάν ηγήθηκε του πραξικοπήματος εναντίον του. Και όμως γελούσαν και αστειεύονταν, σαν δύο παλιοί καλοί φίλοι.

Βέβαια, στην πραγματικότητα το πραξικόπημα ήταν σικέ, ο Ερντογάν το σχεδίασε…εναντίον του εαυτού του!!!.

Από την πλευρά του, θυμίζω ότι ο κ. Μπάιντεν έδωσε υπόσχεση ότι αν εκλεγόταν Πρόεδρος των ΗΠΑ, θα ανέτρεπε τον Ερντογάν. Μύλος η υπόθεση ή ο Απόλυτος Τραγέλαφος;

Χθες τους είδαμε σαν ερωτευμένα πιτσουνάκια, να υμνεί ο ένας τον άλλο, και ο Ερντογάν, σε πελάγη ευτυχίας, να εύχεται στον κ. Μπάιντεν να κερδίσει τις επόμενες εκλογές. Μπορούμε να υποθέσουμε ότι θα τις χάσει, διότι δεν υπάρχει πιο γκαντέμης άνθρωπος από τον Πρόεδρο της Τουρκίας.

Η συνάντηση ήταν στημένη, καθώς ο Αμερικανός Πρόεδρος αμφιβάλλω αν είχε αίσθηση του χρόνου και του τόπου. Ο δε Ερντογάν διάβαζε από έτοιμο κείμενο, που κρατούσε στα χέρια του. Αλλά και ο κ. Μπάιντεν έδειχνε να εκτελεί απλά ένα ρόλο, με μεγάλη δυσκολία. Δύσκολο να θυμηθεί όσα αποστήθισε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here