Ύμνοι των Τουρκικών ΜΜΕ σε Μητσοτάκη: Με εντολή Ερντογάν εκκένωσε την Δομή των Κούρδων στο Λαύριο.

0
287

-Όπως ο Σημίτης παρέδωσε τον Οτσαλάν!

Στις 06/07/23 τα Τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης του Ερντογάν πανηγύρισαν για τον υπάκουο Κυριάκο Μητσοτάκη που εκκένωσε την δομή των Κούρδων στο Λαύριο.

Με εντολή Ερντογάν ο Μητσοτάκης εκκένωσε την δομή των Κούρδων στο Λαύριο όπως ο Σημίτης παρέδωσε τον Οτσαλάν – netakias

Μέχρι και οι Κούρδοι του Λαυρίου φαίνεται πως ενοχλούν την Κυβέρνηση αναφορικά με το δόγμα της περί «Νόμου και Τάξης», αφού μεγάλος αριθμός αστυνομικών δυνάμεων πραγματοποίησαν σήμερα διευρυμένη επιχείρηση εκκένωσης του καμπ όπου διέμεναν δεκάδες άνθρωποι εδώ και δεκαετίες.

Λίγες μόλις μέρες στη νέα της θητεία και η Κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει με συνέπεια το «έργο» της αντί-μεταναστευτικής πολιτικής και των εκκενώσεων δομών αλληλεγγύης, ακόμη και εκείνων που είναι αρμονικά συνδεδεμένες με τις τοπικές κοινωνίες εδώ και πολλά χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, η επιχείρηση εκκένωσης ξεκίνησε στις 6 τα ξημερώματα και ολοκληρώθηκε στις 7. Άλλες πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν ότι η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε νωρίτερα τη νύχτα.

Συμφωνία που δεν τηρήθηκε-Η Τουρκία στο παρασκήνιο.

Οι πρόσφυγες σημειώνουν ότι τους προηγούμενους μήνες βρίσκονταν σε συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές και είχαν δεχτεί να εγκαταλείψουν το καμπ στο Λαύριο με την προϋπόθεση ότι θα μεταφερθούν όλοι σε κάποια δομή για Κούρδους πρόσφυγες, κάτι που δεν έγινε.

Επισημαίνουν ότι, όντας Κούρδοι χωρίς πατρίδα και υπό συνεχείς βίαιες διώξεις από το Τουρκικό κράτος, είχαν δημιουργήσει στο καμπ στο Λαύριο έναν κοινοτικό χώρο όπου ζούσαν ειρηνικά, με απόλυτη ασφάλεια και αλληλεγγύη μεταξύ τους, καλλιεργώντας τις πολιτιστικές παραδόσεις της πατρίδας τους και μεταδίδοντάς τις στα παιδιά τους.

Θεωρούν ότι η βίαιη εκκένωση του καμπ του Λαυρίου επιχειρεί να ικανοποιήσει σχετικό αίτημα της Τουρκίας και να λειτουργήσει σαν χειρονομία καλής θέλησης και πειστήριο συνεργασίας ενόψει της διακηρυγμένης πρόθεσης του Υπουργού Εξωτερικών και του Πρωθυπουργού για βελτίωση των σχέσεων Ελλάδας και Τουρκίας ενόψει και της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ.

Υπογραμμίζουν ότι στο πλαίσιο αυτό η Ελληνική Κυβέρνηση εργαλειοποιεί Κούρδους πρόσφυγες που έχουν υποστεί σοβαρές διώξεις και βία και τους χρησιμοποιεί σαν αντικείμενο για τις διαπραγματεύσεις της με την Τουρκία.

«Αυτή η βίαιη εκκένωση είναι μέρος της αντί-προσφυγικής και αντί-μεταναστευτικής πολιτικής και των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των προσφύγων στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη»…λένε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here