Αιφνιδιαστική Τουρκική Άσκηση «βάζει» φωτιά στο Αιγαίο!…του Γιώργου Διονυσόπουλου.

0
246

Η άσκηση ξεκίνησε τη Δευτέρα και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή.

Η Άγκυρα έχει βγάλει στο Αιγαίο, δεκάδες πλοία, από φρεγάτες και κορβέτες, μέχρι «αλιευτικά» και ερευνητικά σκάφη. Σε αυξημένη επαγρύπνηση ο Eλληνικός στόλος.

Σε ένα απέραντο…πεδίο βολής έχει μετατρέψει το Αιγαίο το Tουρκικό Πολεμικό Ναυτικό, δεσμεύοντας αρκετές θαλάσσιες περιοχές στο βόρειο, κεντρικό και νότιο Eλληνικό αρχιπέλαγος για τη διεξαγωγή «επιχειρησιακής εκπαίδευσης» με πραγματικά πυρά.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης «εκπαίδευσης», η οποία ξεκίνησε τη Δευτέρα και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή, η Άγκυρα έχει βγάλει στο Αιγαίο, δεκάδες πλοία, από φρεγάτες και κορβέτες μέχρι σκάφη της Tουρκικής ακτοφυλακής, αλλά και ερευνητικά.

Κύκλοι του Πενταγώνου σημειώνουν πως η συγκεκριμένη «επιχειρησιακή εκπαίδευση» έχει περισσότερο χαρακτήρα μίας άσκησης μεγάλης κλίμακας που σαν στόχο έχει να δοκιμάσει τα όρια, τις αντοχές αλλά και το βαθμό αντίδρασης του Eλληνικού Στόλου σε μία ενδεχόμενη Tουρκική επιθετική ενέργεια παραπέμποντας ελάχιστα σε μια απλή εκπαιδευτική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ώρες και παράλληλα με τις μονάδες του στόλου τους, οι Τούρκοι έχουν «βγάλει» στο Αιγαίο και έναν σημαντικό αριθμό μικρότερων σκαφών που μοιάζουν με αλιευτικά, χωρίς ωστόσο να είναι, στο πλαίσιο εκτέλεσης σεναρίων που σχετίζονται με τη δημιουργία μιας ενδεχόμενης Ελληνοτουρκικής κρίσης που θα μπορούσε να ξεκινήσει και να εξελιχθεί κατά τη διάρκεια μίας συνηθισμένης επιχείρησης έρευνας και διάσωσης, στο πρότυπο της κρίσης των Ιμίων το 1996.

Την ίδια στιγμή, εξαιτίας της έντονης τουρκικής δραστηριότητας στο Αιγαίο, από το πρωί έχει σημάνει συναγερμός και στο Πολεμικό Ναυτικό.

Το Αρχηγείο Στόλου έχει θέσει σε αυξημένη επαγρύπνηση τα πλοία «σκοπούν», δίνοντας εντολή σε αυτά που πλέουν στο βόρειο, κεντρικό και νότιο Αιγαίο να παρακολουθούν στενά την Tουρκική δραστηριότητα.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…………..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here