Ακραία Πρόκληση από την Άγκυρα: Η Τουρκία «προσάρτησε» Ελληνική βραχονησίδα Στρατηγικής σημασίας!…της Κύρας Αδάμ.

0
660

Αντισυνταγματική και παράνομη η κίνηση της Κυβέρνησης Μητσοτάκη να παραχωρήσει το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας για διευκόλυνση των Αμερικανικών στρατευμάτων.

Στις 20 Οκτωβρίου, αμέσως μετά την άνευρη Eλληνοτουρκική συνάντηση για τον πολιτικό διάλογο, η Τουρκία ανήγγειλε επισήμως, διεθνώς και εγγράφως ότι η βραχονησίδα Ζουράφα βρίσκεται αποκλειστικά και μόνον μέσα στο FIR Κωνσταντινούπολης, εντός του οποίου η Τουρκία έχει αποκλειστικά κυριαρχικά δικαιώματα, δηλαδή η Ζουράφα ανήκει στην Τουρκική επικράτεια/κυριαρχία.

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη Διεθνή, Τουρκική ανακοίνωση υφαρπαγής/προσάρτησης Ελληνικής βραχονησίδας στο Β. Αιγαίο και παράνομης ένταξής της στην τουρκική κυριαρχία/επικράτεια.

Ακραία πρόκληση από την Άγκυρα: Η Τουρκία «προσήρτησε» ελληνική βραχονησίδα στρατηγικής σημασίας!

Και τούτο διότι από τις 30 Οκτωβρίου 2023 έως τις 2 Νοεμβρίου 2023 η Τουρκία θα εκτελέσει επιχειρησιακή δοκιμή πυραύλων S-400 σε συνεργασία με τουρκικά F-16 και UAV σε περιοχή που καταλαμβάνει και την Ελληνική κυριαρχία της βραχονησίδας Ζουράφα και σε ύψος άνω των 51.000 ποδιών.

Η «Κυριακάτικη Δημοκρατία» αποκαλύπτει την Ελληνική αγγελία Α3789/23, στην οποία η Κυβέρνηση αναγράφει ότι η περιοχή των Τουρκικών δοκιμών καταλαμβάνει ελληνική κυριαρχία, χωρίς όμως να καταγγέλλει την Τουρκία στους Διεθνείς Οργανισμούς για να προστατεύσει την Ελληνική κυριαρχία.

Η Ελληνική Αγγελία Α3789/23, στην οποία η κυβέρνηση αναγράφει ότι η περιοχή των τουρκικών δοκιμών καταλαμβάνει Ελληνική Κυριαρχία.

Η αντίδραση της Τουρκίας ήταν αστραπιαία, δηλώνοντας ότι ολόκληρη η περιοχή της άσκησης βρίσκεται αυστηρώς μέσα στο FIR Κωνσταντινούπολης, στο οποίο η Τουρκία έχει αποκλειστικά κυριαρχικά δικαιώματα και η κατάληψη της Ελληνικής κυριαρχίας στη Ζουράφα, που ισχυρίζεται η Ελλάδα, αποτελεί τουρκική επικράτεια και γι’ αυτό η άσκηση θα γίνει κανονικά.

Η «Κυριακάτικη Δημοκρατία» παρουσιάζει ως τεκμήριο την τουρκική διεθνή αγγελία Α7847/23, με την οποία η Άγκυρα περιλαμβάνει στην τουρκική επικράτεια/κυριαρχία την Ελληνική περιοχή της Ζουράφας.

Η διεθνής αγγελία Α7847/23 της Άγκυρας που περιλαμβάνει στην Τουρκική επικράτεια/κυριαρχία την Ελληνική περιοχή της Ζουράφας.

Η Ζουράφα είναι η μοναδική Ελληνική βραχονησίδα στο βόρειο, βορειοανατολικό Αιγαίο και μαζί με τη νήσο Σαμοθράκη λειτουργούν ως ασπίδα για κάθε προσπάθεια προσπέλασης από ανατολάς.

Και τούτο διότι η βραχονησίδα Ζουράφα βρίσκεται εντός του FIR Αθηνών και αποτελεί ελληνική κυριαρχία στα όρια του FIR Κωνσταντινούπολης.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…………….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here