Πόλεμος Ισραήλ-Τουρκίας: Ο Ερντογάν ήταν φίδι και φίδι παραμένει!

0
514

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σε πολυπληθή συγκέντρωση υπέρ των Παλαιστινίων στην Κωνσταντινούπολη πως το Ισραήλ είναι κατοχική δύναμη, και επανέλαβε τη θέση του ότι η Χαμάς δεν είναι Τρομοκρατική οργάνωση.

Στα άκρα έχουν φτάσει οι σχέσεις Ισραήλ-Τουρκίας μετά τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου που υποστήριξε τη Χαμάς. Οι δηλώσει αυτές, έκαναν την ισραηλινή πλευρά να αντιδρά αστραπιαία και ο Ισραηλινός Υπουργός Εξωτερικών Έλι Κοέν κάλεσε όλους τους διπλωματικούς εκπροσώπους της χώρας του να επιστρέψουν από την Τουρκία.

Την ίδια ώρα, ο Πρέσβης του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη, αποκάλεσε τον Ερντογάν, «φίδι» που δεν χάνει ευκαιρία να εκφράζει το αντισημιτικό του μένος.

Από την άλλη, ο Υπουργός Ενέργεια του Ισραήλ, είπε ότι ο Τούρκος Πρόεδρος αποκάλυψε το αληθινό του πρόσωπο. «Είναι ο άνθρωπος της μουσουλμανικής αδελφότητας και υποστηρικτής της Χαμάς και του Ισλαμικού κράτους»…ανέφερε.

Ειδικότερα ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σε πολυπληθή συγκέντρωση υπέρ των Παλαιστινίων στην Κωνσταντινούπολη πως το Ισραήλ είναι κατοχική δύναμη, και επανέλαβε τη θέση του ότι η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση.

«Επαναλαμβάνω πως η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση. Το Ισραήλ προσβλήθηκε πολύ από αυτό (…). Το Ισραήλ είναι κατοχική δύναμη, ο Ερντογάν μιλά καθαρά επειδή η Τουρκία δεν σας χρωστάει τίποτα»…είπε σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που συγκεντρώθηκαν στο παλιό αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης.

Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε επίσης τη Δύση ότι είναι «ο κύριος ένοχος για τις σφαγές στη Γάζα».

«Οι κύριοι ένοχοι για τις σφαγές στη Γάζα είναι οι Δυτικοί. Με την εξαίρεση ορισμένων συνειδήσεων που ύψωσαν τη φωνή, (αυτές) οι σφαγές είναι ολοκληρωτικά έργο της Δύσης»…είπε ο Ερντογάν.

Εν τω μεταξύ το Ισραήλ ανακάλεσε τους διπλωμάτες του από την Τουρκία και «θα επανεξετάσει τις σχέσεις του» με τη χώρα αυτή, με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τον πόλεμο στη Γάζα, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών.

«Λαμβάνοντας υπόψη τις βαριές δηλώσεις εκ μέρους της Τουρκίας, διέταξα την επιστροφή των διπλωματικών εκπροσώπων μας από εκεί, ώστε να προχωρήσουμε σε επανεξέταση των σχέσεων του Ισραήλ με την Τουρκία» ανέφερε ο υπουργός Ελί Κόεν σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter).

Ο Κόεν δεν έδωσε άλλες διευκρινίσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here