Ακόμη ένα ΧΑΣΤΟΥΚΙ σε Μητσοτάκη από την ιστοσελίδα της Ολλανδικής Δημόσιας Τηλεόρασης VPRO για το Σκάνδαλο των Υποκλοπών.

0
464

-Αναφορά και στις αποκαλύψεις του Documento…

Σκάνδαλο υποκλοπών: «Χαστούκι» σε Μητσοτάκη και στην ιστοσελίδα της ολλανδικής δημόσιας τηλεόρασης - Η αναφορά στο Documento - Documento

Στην πλήρη αποδόμηση της προσπάθειας κουκουλώματος του σκανδάλου των υποκλοπών από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά και της επιχείρησης συγκάλυψης από Ευρωπαίους Αξιωματούχους, προχώρησε ακόμα και η Δημόσια Τηλεόραση της Ολλανδίας VPRO καθώς με ένα λεπτομερέστατο και εκτενές δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της, για το Predatorgate, κάνει αναφορά και στις αποκαλύψεις του Documento.

Στο δημοσίευμα που φέρει τον τίτλο «Διεφθαρμένη Κυβέρνηση αλά Ελληνικά» (σ.σ. My big fat Greek Corrupt Government που είναι παράφραση του Αγγλικού τίτλου της ταινίας «Γάμος αλά Ελληνικά») η δημοσιογράφος Τάρα Φιρμπέργκεν, αφού πρώτα περιγράφει λεπτομερώς την υπόθεση των υποκλοπών με την Intellexa, τον Ταλ Ντίλιαν, το Predator, τον Μπίτζιο και τον Λαβράνο, προχωράει ανοιχτά στην σύγκριση ανάμεσα στο καθεστώς Όρμπαν και σε αυτό του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η δημοσιογράφος συγκεκριμένα αναφέρει:

«Ξέρουμε πλέον για τον ακροδεξιό Βίκτορ Όρμπαν: ένας αμφιλεγόμενος άνδρας, με αμφιλεγόμενα σχέδια και όταν η ΕΕ δεν κοιτάει: αμφιλεγόμενες πράξεις.

Αυτή η παρουσίαση δεν έχει ακόμα «κολλήσει» στον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τους συντρόφους τους (γεια σου Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν). Όμως όπως όλα δείχνουν ακολουθεί τον ίδιο δρόμο».

Το δημοσίευμα κάνει μια επίσης μια άλλη ενδιαφέρουσα σύγκριση καθώς περιγράφει ότι εναντίον των εμπλεκόμενων στο σκάνδαλο και στην Intellexa στις ΗΠΑ έχουν ήδη ληφθεί μέτρα και έχουν επιβληθεί κυρώσεις ενώ στην ΕΕ ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα πέρα από την παρουσίαση μιας έκθεσης για τον τρόπο που θα αντιμετωπιστεί το ζήτημα του spyware στο μέλλον.

Στο δημοσίευμα του Ολλανδικού μέσου, περιγράφεται όλη η ιστορία από το 2019 και την κυβέρνηση Μητσοτάκη, την τοποθέτηση του Δημητριάδη στη θέση ευθύνης που του ανατέθηκε και πως πέρασαν κρίσιμες υπηρεσίες όπως η ΕΥΠ υπό τον έλεγχο του.

Το δημοσίευμα στέκεται επίσης στο πως στήθηκε το δίκτυο με Μπίτζιο και Λαβράνο, ενώ αναφέρει και τον τρόπο με τον οποίο ξέσπασε μετά από την παρακολούθηση Κουκάκη.

Στο δημοσίευμα φιλοξενούνται επίσης και δηλώσεις της Ολλανδής Ευρωβουλευτού, Σοφί Ιν’τ Φελντ η οποία υποστηρίζει μεταξύ άλλων πως:

«Εντυπωσιάστηκα από το πόσο ισχυρή προστασία προσέφερε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στον Μητσοτάκη.  Όταν ο Όρμπαν ήταν ακόμα στο ΕΛΚ έχαιρε κι αυτός προστασίας, όμως μπορούσες να δεις ότι ήταν μια διαδικασία φθοράς.

Ο Μητσοτάκης είναι το ίδιο κακός με τον Όρμπαν, απλά έχει καλύτερους τρόπους στο τραπέζι του δείπνου.  Σπούδασε στο Χάρβαρντ, είναι κομψός και αυτό τον βοηθάει πολύ: Έχει κάποιον δικό του άνθρωπο παντού.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΛΚ είναι φίλος του Μητσοτάκη. Η φον ντερ Λάιεν είναι από την ίδια φράξια του ΕΛΚ και είναι στενή φίλη με τον Έλληνα Πρωθυπουργό».

Όσον αφορά στο Documento αυτό περιλαμβάνεται ως ένα από τα μέσα που αποκλείστηκαν από την Κρατική Διαφήμιση. Την αναφορά την κάνει σε δήλωση του στο Ολλανδικό μέσο ο Θανάσης Κουκάκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here