ΑΝΑΥΔΗ με τη σπέκουλα Μητσοτάκη η ευρωπαία επίτροπος Κ. Κρέτσου: «Oh my God! What is this?».

0
161

Άναυδη έμεινε η ευρωπαία επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της ΕΕ, Κορίνα Κρέτσου, όταν την πληροφόρησαν για το περιεχόμενο ανακοίνωσης της ΝΔ, στην οποία γινόταν λόγος περί άμεσης ανταπόκρισης του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην επιστολή Μητσοτάκη για τους πυρόπληκτους. «Oh my God, what is this?» αναφώνησε με απορία και εμφανώς ενοχλημένη!!

Ο λόγος για την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΔ το βράδυ της Παρασκευής, με την οποία η Πειραιώς καλωσόριζε τη δήλωση της επιτρόπου Κρέτσου για την άμεση ανταπόκριση του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη για στήριξη της Ελλάδας λόγω των φονικών πυρκαγιών.

Ωστόσο, η κ. Κρέτσου στη δική της ανακοίνωση δεν έκανε ποτέ λόγο για τον κ. Μητσοτάκη, αλλά αντιθέτως μνημόνευσε μόνο τα ονόματα του Αλέξη Τσίπρα και Αλέξη Χαρίτση, τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Έχουμε έναν συνεχή διάλογο με τις ελληνικές αρχές και παρέχουμε την απαραίτητη βοήθεια για να επιταχύνουμε τη διαδικασία πρόσβαση στο Ταμείο Αλληλεγγύης (…) 

Επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα για την Ελλάδα να επωφεληθεί από ποσοστό συγχρηματοδότησης 95% για έργα ανασυγκρότησης που χρηματοδοτούνται μέσω της πολιτικής συνοχής. (…) 

Τέλος, όπως έχω ήδη γράψει στον Πρωθυπουργό Τσίπρα και τον Υπουργό Χαρίτση τόσο η ίδια όσο και οι υπηρεσίες μου είμαστε διατεθειμένοι να αλλάξουν τα επιχειρησιακά προγράμματα που αφορούν την Ελλάδα στο πλαίσιο της Πολιτικής Συνοχής βάσει αιτήματος των ελληνικών αρχών».

Έτσι, όπως μετέδωσε το «news247.gr», όταν η Κορίνα Κρέτσου ενημερώθηκε για τη «γαλάζια» ανακοίνωση με την οποία γινόταν προσπάθεια να «χωρέσει» και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις θεσμικές πρωτοβουλίες για ανακούφιση των πυρόπληκτων, η επίτροπος επικοινώνησε με κυβερνητικούς παράγοντας στην Αθήνα, αναφέροντας: 

«What is this? Ι have received just a phone from a Maria Spyraki and I said that we are working together».

Κι όλα αυτά γιατί είχε μεσολαβήσει τηλεφωνική επικοινωνία της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Μαρίας Σπυράκη με την επίτροπο, κατά τη διάρκεια της οποίας η κ. Κρέτσου της εξήγησε ότι για όλα τα ζητήματα που προέκυψαν συνεργάζεται με τις ελληνικές αρχές.

Η κ. Σπυράκη μετέφερε μάλιστα τους χαιρετισμούς του προέδρου της ΝΔ προς το πρόσωπό της κι εκείνη αποκρίθηκε: «Same from me».

Έτσι, στις συνομιλίες Κρέτσου με την ελληνική κυβέρνηση αναφέρθηκαν τα παραπάνω, με την επίτροπο να τονίζει ότι δεν επικοινώνησε ποτέ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, παρά μόνο με την κ. Σπυράκη για ένα μόλις λεπτό. «Just one minute was the phone call with Maria», τόνισε.

Τέλος, η Κορίνα Κρέτσου επανέλαβε πως στις επίσημες δηλώσεις της αναφέρεται στη συνεργασία της με τον Έλληνα Πρωθυπουργό και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας, ενώ παράλληλα εξέφρασε τη δυσφορία της για τη στάση της ΝΔ και όσα προηγήθηκαν. 

{jcomments on} 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here