Απαντήστε στο POLL: Συμφωνείτε με το ψήφισμα για το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα;

0
278

Συμφωνείτε με το ψήφισμα της Ευρωβουλής για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα και την ανησυχία που εκφράζεται για υπονόμευση των θεσμών; 

Ιδιαίτερα ανησυχητικές εξελίξεις στην Ελλάδα που δείχνουν να απειλούν τη Δημοκρατία, το κράτος δικαίου και τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα “βλέπει” η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ), σε ψήφισμά της που εγκρίθηκε χθες, Τετάρτη (07/02) με ψήφους 330 υπέρ και 254 κατά (26 μέλης του ΕΚ απείχαν της ψηφοφορίας).

Πιο αναλυτικά, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην απόφασή του καταδικάζει τις παρακολουθήσεις δημοσιογράφων, τις απειλές, τις καταχρηστικές μηνύσεις σε βάρος τους και την έλλειψη προόδου στην έρευνα για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.

Ακόμη εκφράζει ανησυχίες για τη συγκέντρωση των ΜΜΕ στα χέρια Ολιγαρχών, τη διανομή των κρατικών επιδοτήσεων και την «ανεξαρτησία» του ΕΣΡ.

Ειδικά για το σκάνδαλο των Υποκλοπών, η Ευρωβουλή καταδικάζει τις υποκλοπές πολιτικών αντιπάλων, συμπεριλαμβανομένων των ευρωβουλευτών.

Ζητεί να φύγει η ΕΥΠ από τον άμεσο έλεγχο του Πρωθυπουργού και εκφράζει ανησυχίες για Πολιτική Πίεση, Εκφοβισμό και Παρενόχληση αξιωματούχων που ελέγχουν την Κυβέρνηση.

Ακόμη το ψήφισμα αναφέρεται σε υπερβολική Αστυνομική Βία, τη σύνδεση της Αστυνομίας με το οργανωμένο έγκλημα και κακομεταχείριση μεταναστών, κάνοντας λόγο και για έλλειψη προόδου στη Δικαστική Έρευνα για το ναυάγιο στην Πύλο.

Κάνει λόγο για έλλειψη Πολιτικής αμεροληψίας στην Κοινοβουλευτική έρευνα για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Το ψήφισμα είναι σημαντικό επειδή καλείται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αξιολογήσει την παραβίαση των αξιών της ΕΕ στην Ελλάδα, καλούμενη να εξετάσει τη χρήση των ευρωπαϊκών κονδυλίων προς τη χώρα.

Απαντήστε ΕΔΩ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here