Απατεώνες Παριστάνουν υπαλλήλους Δήμου και ζητούν πρόσβαση σε Προσωπικούς Υπολογιστές.

0
271

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί το τελευταίο διάστημα τα περιστατικά εξαπάτησης στο όνομα των Δήμων, από κάθε λογής Απατεώνες.

Οι επιτήδειοι παριστάνουν συνήθως τους Δημοτικούς Υπαλλήλους, και χρησιμοποιώντας διάφορες δικαιολογίες, προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα ανυποψίαστων πολιτών με τελικό σκοπό να «βάλουν χέρι» στους λογαριασμούς τους και να τους αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Οι απατεώνες εφαρμόζουν την εξής μέθοδο:

Τρομακτική τηλεφωνική απάτη: Αν κάποιος σας ρωτήσει αυτό το πράγμα, κλείστε αμέσως το τηλέφωνο | topontiki.gr

Πραγματοποιούν κλήσεις από κινητό τηλέφωνο, συνήθως καρτοκινητό, και ενημερώνουν ψευδώς ότι, καλούν από το λογιστήριο ή την ταμειακή υπηρεσία, αναζητώντας κινητά ή email προκειμένου να στείλουν συγκεκριμένα link προβάλλοντας σαν δικαιολογία την πληρωμή ενταλμάτων, επιστροφή ποσών παρακράτησης και βεβαιώσεις παρακράτησης.

Έχουν φτάσει μάλιστα σε σημείο να τηλεφωνούν, λέγοντας ότι εκπροσωπούν τον Δήμο, ζητώντας κωδικούς από τραπεζικό λογαριασμό μεγάλων τραπεζών, που ανήκαν σε ανυποψίαστους αναδόχους-προμηθευτές, απαιτώντας να τους καταθέσουν χρήματα.

Αυτή τη φορά, το καλοστημένο δίκτυο εξαπάτησης «χτύπησε» στην περιοχή των Σερβίων, με αποτέλεσμα ο Δήμος να αναγκαστεί να εκδώσει επίσημη ανακοίνωση, καλώντας το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες, θύματα των απατεώνων έπεσαν και κάτοικοι των Σερρών, αφού επιχειρηματίες της περιοχής λάμβαναν κλήσεις από άτομα που παρίσταναν τους υπαλλήλους της ΔΕΥΑ, χρησιμοποιώντας μάλιστα και στοιχεία από τη Διαύγεια, προκειμένου να εμφανίζονται αληθοφανή τα όσα λένε.

Πριν από ενάμιση χρόνο περίπου, θύμα απάτης είχε πέσει και ο τότε Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος, Μανώλης Φραγκάκης, με τους επιτήδειους να του αποσπούν περί τα 7.800 ευρώ.

Η ανακοίνωση του Δήμου Σερβίων:

Απατεώνες παριστάνουν υπαλλήλους δήμου & ζητούν πρόσβαση σε προσωπικούς υπολογιστές - Aftodioikisi.gr

Ο Δήμος Σερβίων καλεί το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό, αφού μια νέα μορφή τηλεφωνικής απάτης έχει κάνει την εμφάνισή της, με τους επιτήδειους να παριστάνουν, ότι καλούν από τις υπηρεσίες του Δήμου μας.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι επιτήδειοι, οι οποίοι μιλούν την Ελληνική γλώσσα, αναφέρουν στους ανυποψίαστους πολίτες, ότι καλούν από τις υπηρεσίες του Δήμου με πρόφαση την εξόφληση τιμολογίων που έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια.

Οι επιτήδειοι ζητούν είτε προσωπικά στοιχεία των πολιτών ή να τους δώσουν πρόσβαση στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές τους.

Ο Δήμος Σερβίων, με αφορμή τη νέα μορφή απάτης, καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην απαντούν ή να ανταποκρίνονται στα όσα δυνατό να τους ζητούνται σε τέτοιες τηλεφωνικές κλήσεις, γιατί πρόκειται για απάτη.

Να ενημερώσουμε ότι οι υπηρεσίες του Δήμου λειτουργούν Δευτέρα έως Παρασκευή  από τις 07:00 μέχρι και τις 15:00.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here