ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ: Μου δόθηκε εντολή να Σπάσω το Ανάχωμα…

0
514

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν λάβει οι εξελίξεις και οι αποκαλύψεις σχετικά με τις πληροφορίες πως στη Θεσσαλία έγιναν «χειρουργικές τομές» σε φράγματα, προκειμένου να μην πλημμυρήσουν πόλεις, όπως η Καρδίτσα και η Λάρισα.

Την ώρα που έχουν πάρει τη νομική οδό οι καταγγελίες ότι το φράγμα του Ενιπέα έσπασε εσκεμμένα, ιδιοκτήτης χωματουργικού μηχανήματος παραδέχθηκε στην τηλεόραση του Alpha ότι ο ίδιος έκανε «παρέμβαση» στο φράγμα του ποταμού Καλέντζη, λίγο έξω από τον Παλαμά.

Καρδίτσα-πλημμύρες

«Μου δόθηκε εντολή να κάνω παρέμβαση. Η εντολή μού δόθηκε από εκεί που είμαι μισθωμένος. Εμάς μας επιτάσσει για επιφυλακή η Περιφέρεια. Σας είπα ακριβώς τι γίνεται και από πού παίρνουμε τις εντολές μας και από πού είμαστε καθοδηγούμενοι. Έγινε κάποια ελεγχόμενη τομή…»…ανέφερε χαρακτηριστικά…

Από την πλευρά τους, οι αρμόδιες αρχές αρνούνται ότι έδωσαν εντολές για σπάσιμο φραγμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, τριάντα κάτοικοι του κατεστραμμένου χωριού της Φαρκαδόνας, κατέθεσαν ομαδική μήνυση καταγγέλλοντας ότι το φράγμα του Ενιπέα έσπασε εσκεμμένα, με τη μήνυση να στρέφεται κατά όλων των αρμοδίων Αρχών, ανάμεσά τους και το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Μάλιστα, ο δικηγόρος των εναγόντων κατηγόρησε ευθέως την τοπική αυτοδιοίκηση ότι έσπασε το φράγμα του ποταμού προκειμένου να σωθεί η Καρδίτσα από τα ορμητικά νερά και με αποτέλεσμα τα νερά των πλημμυρών να πνίξουν τα γύρω χωριά.

Εξάλλου, σήμερα, ήρθε η πρώτη παραγγελία για έρευνα από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προς τους εισαγγελείς των πληγεισών περιοχών, με ζητούμενο το ενδεχόμενο ευθυνών των εμπλεκόμενων Περιφερειών και Δήμων.

Μεταξύ άλλων, επισημαίνεται ότι θα πρέπει να διερευνηθεί:

«Αν αληθεύουν οι καταγγελίες ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας ή ο Δήμος Καρδίτσας (ή από κοινού) προχώρησαν σε παρέμβαση στο φράγμα του ποταμού Καράμπαλη ή οπουδήποτε αλλού, προκειμένου να προστατεύσουν από την πλημμύρα τον Δήμο Καρδίτσας…».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here