ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Πώς η Τουρκία σχεδίαζε να πάρει πίσω τους οκτώ στρατιωτικούς;

0
390

Ο Ερντογάν είχε έτοιμους Τούρκους κομάντο για «Επιχείρηση Αστραπή» στην Ελλάδα!

Σχέδιο για το πώς να πάρει πίσω τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία τον Ιούλιο 2016 είχε ετοιμάσει ο τουρκικός στρατός, το οποίο όμως ναυάγησε μετά την παρέμβαση των ελληνικών δικαστικών Αρχών πριν από τρία χρόνια.

Το σχέδιο αποκαλύπτει για πρώτη φορά την Τρίτη ο εξόριστος δημοσιογράφος, Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, από τους πλέον γνωστούς αντιφρονούντες του καθεστώτος Ερντογάν.

Σύμφωνα με απόρρητα έγγραφα που επικαλείται η ιστοσελίδα του Nordic Monitor, το τουρκικό γενικό επιτελείο έδωσε εντολή στα αρχηγεία του στρατού ξηράς και της αεροπορίας, μία ημέρα μετά την εκδήλωση του πραξικοπήματος στις 16 Ιουλίου 2016 και ώρα 16.15, να εκτελέσουν σχέδιο προκειμένου να φέρουν πίσω το ελικόπτερο και τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς από την Ελλάδα. Ενήμερος ήταν και ο στρατιωτικός ακόλουθος στην πρεσβεία της Αθήνας.

Το αρχηγείο του στρατού ξηράς της Τουρκίας ήρθε σε επαφή με την ελληνική πλευρά αμέσως μόλις το ελικόπτερο Sikorsky Helicopter προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη και οι ελληνικές Αρχές, όπως αναφέρει το διαβαθμισμένο έγγραφο της νορβηγικής ιστοσελίδας, συμφώνησαν να επιστρέψουν και το ελικόπτερο και τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς στα χέρια του τουρκικού στρατού και της αστυνομίας.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here