Αποκαλύψεις «Βόμβα» μετά τα μεσάνυχτα στην εκπομπή της Γιάμαλη για δοσοληψίες Μητσοτάκη-Φον ντερ Λάιεν.

0
449

Όπως καταγγέλλει ο Eυρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, η Νέα Δημοκρατία, όχι μόνον έχει μηδενική απορρόφηση από τα κονδύλια για Πολιτική Προστασία, Δασοπροστασία και άλλα μέτρα προστασίας, αλλά την ίδια ώρα αφαιρούν Αντιπλημμυρικά και Σιδηροδρομικά έργα από το Ταμείο Ανάκαμψης για να μοιράσουν την πίτα του πακτωλού της Ευρωπαϊκής Χρηματοδότησης, σε μεγάλες επιχειρήσεις φιλικές προς την Κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Αναλυτικότερα, ο Δημήτρης Παπαδημούλης είπε:

Από το Ταμείο Ανάκαμψης έχουμε πάρει πάνω από 30 δισ. ευρώ από το 2020. Ξέρετε ποια είναι η απορρόφηση για τα αντιπλημμυρικά έργα; Είναι 0%. Μπήκαν στο σχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης αντιπλημμυρικά έργα ύψους 117 εκατ. ευρώ, και από αυτά ως τον Ιούνιο του 2023 η απορρόφηση ήταν 0% εκ μέρους του επιτελικού κράτους της ΝΔ.

Για τη δασοπροστασία στο σχέδιο μπήκαν 377 εκατ. ευρώ και η απορρόφηση ήταν 2,46%. Και για την πολιτική προστασία και πρόληψη 187,5 εκατ. ευρώ και απορροφήθηκε το 0,52%.

Ένα βήμα παραπάνω σχετικά με τη διαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων και τα αντιπλημμυρικά έργα έκανε με παρέμβασή του στο Κontra24, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο Ευρωβουλευτής και Αντιπρόεδρος του Ε.Κ. κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση απέταξε σειρά αντιπλημμυρικών έργων ακόμη και 31 Αύγουστου, λίγες μόνο μέρες πριν την βιβλική καταστροφή στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.

Μάλιστα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, συνέχισε αναφέροντας πως η κυβέρνηση ετοιμάζει τροποποιήσεις προς την Κομισιόν για να διορθώσει τα…κακώς κείμενα, ενώ κατηγόρησε την Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν πώς κάνει πλάτες στην εξυπηρέτηση των σχεδίων Μητσοτάκη, προαναγγέλλοντας ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ προς την Κομισιόν το αμέσως επόμενο διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης Eκμαύλισε την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με 32.000.000 ευρώ!

Χάικο φον ντερ Λάιεν Κυριάκος Μητσοτάκης Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν Heiko Echter von der Leyen

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here