Από το 2022 τα Συστήματα Ασφαλείας δεν λειτουργούν στο Σιδηροδρομικό Δίκτυο…σύμφωνα με τον Πρόεδρο Μηχανοδηγών ΟΣΕ!

0
108

Το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη έχει προκαλέσει αντιδράσεις σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας και το καθεστώς ασφαλείας του σιδηροδρομικού δικτύου. Πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο έχει καταγγελθεί κατ’ επανάληψη στο παρελθόν από τις αρμόδιες επιτροπές των εργαζομένων.

Μάλιστα, στις 27 Απρίλιου του 2022 είχε δηλώσει παραίτηση ο Πρόεδρος της επιτροπής ETCS, η οποία είναι αρμόδια για τα έργα σηματοδότησης και ασφάλειας στο σιδηροδρομικό δίκτυο, αποκαλύπτοντας την κατάσταση διάλυσης των σιδηροδρομικών γραμμών.

Στην επιστολή παραίτησής του προς την ΕΡΓΟΣΕ, ο τότε Πρόεδρος Χρήστος Κατσιούλης, είχε καταγγείλει τεχνικά θέματα στη γραμμή που συνδέει την Οινόη με την Τιθορέα, αλλά και τη μη τήρηση των συμβάσεων για τα βελτιωτικά έργα στην ασφάλεια.

Ο παραιτηθείς Πρόεδρος είχε σημειώσει ότι είχε ενημερώσει τη διοίκηση της ΕΡΓΟΣΕ, εκφράζοντας διαφωνίες για τις ενέργειες του Οργανισμού επί των θεμάτων ανάταξης των γραμμών, αλλά και αμφιβολίες σχετικά με τη γνώση των αρμοδίων για ζητήματα λειτουργίας εξειδικευμένων συστημάτων. Τέλος, κατέγραψε την ημιτελή συντήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου.

Ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, είχε επισημάνει σχετικά σε δήλωσή του ότι οι καταγγελίες του παραιτηθέντα προέδρου της επιτροπής ETCS «αποτελούν κόλαφο για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και την τριετή πολιτική διάλυσης του σιδηροδρόμου».

Οι καταγγελίες του παραιτηθέντα προέδρου της επιτροπής ETCS, του αρμόδιου, δηλαδή, για τα έργα σηματοδότησης και τα συστήματα ασφαλείας στο σιδηροδρομικό δίκτυο, αποτελούν κόλαφο για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και την τριετή πολιτική διάλυσης του σιδηροδρόμου.

«Οι καταγγελίες εκθέτουν τον ίδιο και τον κ. Μητσοτάκη. Επί τρία χρόνια, η καταστροφική και επικίνδυνη πολιτική τους υποβαθμίζει το τρένο και τις υπηρεσίες του, δημιουργεί «εκπτώσεις» στην ασφάλεια επιβατών και εργαζομένων», υπογράμμιζε.

Υ.Γ. Πρόεδρος Μηχανοδηγών ΟΣΕ: «Τα συστήματα ασφαλείας δεν λειτουργούν εδώ και καιρό-Δεν βλέπουμε τίποτα».

Ο Πρόεδρος των Μηχανοδηγών, Κώστας Γενηδούνιας, κατήγγειλε ότι τα συστήματα ασφαλείας δεν λειτουργούν εδώ και καιρό, επισημαίνοντας τις σοβαρές δυσλειτουργίες που υπάρχουν όσον αφορά το σιδηροδρομικό δίκτυο και την ασφάλεια των δρομολογίων, με αφορμή το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

«Δεν λειτουργούν καιρό τα συστήματα ασφαλείας, όχι σήμερα μόνο. Δεν υπάρχουν ούτε φανάρια, δεν βλέπουμε τίποτα. Μας λέει η Λάρισα ”πηγαίνετε μέχρι τον Ευαγγελισμό, 50 χλμ. παραπάνω”, να σας δώσω ένα παράδειγμα της καθημερινότητας».

Μου δίνουν εντολή όταν φύγω από την Αθήνα ότι μέχρι το Μενίδι δε θα βρω κανέναν μπροστά μου. Όταν πάω στο Μενίδι, μου λένε ότι μέχρι τα Κιούρκα δεν θα βρώ άλλων μπροστά μου. Και μετά από τα Κιούρκα μου δίνουν άλλη εντολή ότι δεν θα βρω άλλον μπροστά μου. Ο σταθμάρχης με βλέπει και μου δίνει εντολή να πάω στον επόμενο σταθμό γιατί δεν λειτουργούν τα φανάρια.

Αυτό που έχει συμβεί είναι αδιανόητο. Δεν μπορεί ένα τρένο που κατεβαίνει και ένα άλλο που ανεβαίνει να βρεθούν στην ίδια γραμμή. Δεν λειτουργούν τα συστήματα και αυτά που υπάρχουν πάνω στις μηχανές δεν λειτουργούν και τα φανάρια δεν λειτουργούν. Η υποδομή είναι διαρκώς υπό ανάταξη. Υποτίθεται να είχαν ολοκληρωθεί, τι να σας πω…»…τόνισε ο κ. Γενηδούνιας μιλώντας στο Open TV.

Υ.Γ.1. Τέμπη: Πώς φτάσαμε σε αυτή την τραγωδία-Το σύστημα τηλεδιοίκησης που ακόμα…τοποθετείται και ακόμα όλα γίνονται χειροκίνητα όπως επί Χ. Τρικούπη!

«Κυκλοφορία τρένων με 200 km/h, χωρίς να υπάρχει καμία ένδειξη της κατάστασης της γραμμής»!

Η φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη κατέδειξε για ακόμα μία φορά πως οι Έλληνες πολίτες ζουν καθημερινά από θαύμα και την εύνοια του Θεού καθώς ο μόνος λόγος για τον οποίο δεν είχαμε μία τέτοια τραγωδία τα προηγούμενα χρόνια είναι απλώς γιατί δεν…έτυχε.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………..

Υ.Γ.2. Τσίπρας για την τραγωδία στα Τέμπη: «Αδιανόητο αυτό που συνέβη – Η σκέψη μας στους ανθρώπους που έφυγαν άδικα».

Υ.Γ.3. Όταν οι σιδηροδρομικοί έστελναν εξώδικο τον Οκτώβριο του 2021 για το διαλυμένο δίκτυο του ΟΣΕ.

Μόλις πριν από πέντε μήνες, τον Οκτώβριο του 2021, η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης είχε αποστείλει εξώδικο προς τον ΟΣΕ, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, τη Hellenic Train και τη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων, καταγγέλλοντας την κακή κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου, την έλλειψη συντήρησης και τα φωτοσήματα που δεν λειτουργούν.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…………

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here