Σοκάρει η Νέα Αποκάλυψη για τα τρένα: Δεν λειτουργεί ούτε το Σύστημα Ραδιοεπικοινωνίας GSMR!!

0
175

Νέα στοιχεία για τους συρμούς της Hellenic Train: Δεν λειτουργούσε το σύστημα  ραδιοεπικοινωνίας τους – Pronews.gr

Σοκ ως προς την εικόνα πλήρους κατάρρευσης του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας αναδεικνύει νεότερη δημοσιογραφική έρευνα, στο περιθώριο του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη, και το οποίο αποκαλύπτει πως δεν λειτουργεί ούτε το σύστημα ραδιοεπικοινωνίας GSMR στα τρένα το οποίο και θα αντικαθιστούσε το παλιότερο σύστημα που λειτουργεί και με το οποίο επικοινωνούν μεταξύ τους συρμοί και σταθμοί.

Το έγγραφο που παρουσίασε ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN, έχει χαρακτηριστεί ως «εξαιρετικά επείγον», έχει ημερομηνία 18 Αυγούστου 2022 και το έχει αποστείλει ο παραιτηθείς διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ στη Hellenic Train.

Στο έγγραφο αυτό, ο ΟΣΕ ζητάει από την εταιρεία να τεθεί σε εφαρμογή το σύγχρονο σύστημα ραδιοεπικοινωνίας που καλύπτει όλη τη διαδρομή από την Πάτρα στην Αθήνα, από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη και από εκεί μέχρι τον Προμαχώνα.

Η Hellenic Train έχει προβάλει αντιρρήσεις, υποστηρίζοντας πως το προσωπικό της δεν έχει εκπαιδευτεί. Ο ΟΣΕ, στο ίδιο έγγραφο, λέει πως το προσωπικό το έχει εκπαιδεύσει και δίνει ως ημερομηνία παράτασης εφαρμογής του συστήματος την 30η Νοεμβρίου του 2022.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here