ΑΥΤΟ είναι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις πρώτες 50 ημέρες-Όλα όσα προβλέπει.

0
276

Κατώτατος μισθός στα 880 ευρώ, αύξηση 10% στο Δημόσιο, κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης, αφορολόγητο στα 10.000 ευρώ για όλους, μείωση του ΦΠΑ και του ΕΦΚ.

Κυβερνητικό πρόγραμμα, άμεσες Νομοθετικές Παρεμβάσεις των 50 πρώτων ημερών της Προοδευτικής Κυβέρνησης, ψηφοδέλτια και το «χρίσμα» για τους Κεντρικούς Δήμους της χώρας περιλαμβάνει το «μενού»  Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Στην Κουμουνδούρου ξεκαθαρίζουν ότι θα επιμείνουν στην προγραμματική αντιπαράθεση, παρά τους αντιπερισπασμούς της κυβέρνησης. Στόχος; Η ανάδειξη ενός συνολικού πλέγματος παρεμβάσεων και αλλαγών που απαντούν στα μείζονα προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας.

Άλλωστε, τα δύο «χτυπήματα» του Αλέξη Τσίπρα με την παρουσίαση της πρότασης για την προστασία της πρώτης κατοικίας, της επαγγελματικής στέγης και της αγροτικής γης και η νέα Διαύγεια στις δημόσιες συμβάσεις μόνο τυχαία δεν είναι.

Το μήνυμα, πάντως, στάλθηκε και από τον Πύργο, με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. να ξεκαθαρίζει πως το δίλημμα των εκλογών «δεν είναι απλά ΣΥΡΙΖΑ ή Ν.Δ., είναι αλλαγή ή Μητσοτάκης».

Ουσιαστικά, σήμερα η λεγόμενη «πορεία προς τον λαό» αποκτά νέα χαρακτηριστικά, με πηγές του κόμματος να επισημαίνουν ότι το αίτημα για «Δικαιοσύνη παντού» συμπυκνώνεται στο τετράπτυχο «αύξηση μισθών-μείωση τιμών-ρύθμιση χρεών-αποτελεσματικό και δίκαιο κράτος».

Μάλιστα, τα τρία πρώτα απαντούν στα μεγαλύτερα προβλήματα των πολιτών και αφορούν την οικονομία, την καθημερινότητά τους και φυσικά την τσέπη τους. Σημειωτέον ότι τα εν λόγω ζητήματα θα παίξουν καθοριστικό ρόλο, σύμφωνα με τα δημοσκοπικά ευρήματα, στην εκλογική προτίμηση των πολιτών.

Όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, οι προγραμματικές προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έχουν βασικούς αποδέκτες τους εργαζόμενους, τη μεσαία τάξη, τους επαγγελματίες, τους αγρότες και τους συνταξιούχους. Αυτή είναι η νέα «κοινωνική συμμαχία», στην οποία θα «στηριχθεί η επόμενη Προοδευτική Κυβέρνηση».

Το Πρόγραμμα των 50 ημερών για την «Άμεση αντιμετώπιση της κρίσης ακρίβειας»  αναφέρει:

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…………..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here