«Αχ!…Σκουρλέτη τι τους έκανες!»….του Γιώργου Μαθόπουλου.

0
462

Γεια σας,

Το όνομά μου είναι……θα σας το πω στο τέλος! Τι σας νοιάζει ποιο είναι το όνομά μου, αφού έτσι κι’ αλλιώς κάποιο τις δικής σας επιλογής θα φορέσω ξανά και μάλιστα διαφορετικό κατά περίπτωση όπως:

Σοφός, Αγωνιστής, Πιστός Σκύλος, Δεξί Χέρι, Αριστερή Παρωπίδα, Ιδεολόγος, Ανοιχτό Μυαλό, Αιθεροβάμων, Αφελής, Παράγοντας, Προδότης, Πολιτικός Αριβίστας, Εγωιστής, Ξερόλας…και όσα ακόμα ξεχνάω.

Τώρα, εσύ που διάβασες τον ποιο πάνω τίτλο και «τσίμπησες» να δεις τι τους έκανε ο Σκουρλέτης, κάνε τη δική σου επιλογή και φώναξέ με. Θα σε ακούσω όπως και αν με φωνάξεις, όπου και αν είμαι, όσο κλειστά αν έχω και για σένα τα αυτιά μου.

Συχνά τα κρατάω για όλους ανοιχτά, όταν έχω κλειστό το στόμα. Νομίζω ξέρεις το γιατί, είσαι έξυπνο άτομο και βλέπω να μου το λες, πως έχω ατίθαση γλώσσα! «Ατιμούλη» το κατάλαβες. Ναι έτσι είναι, πες μου πότε την άκουσες να ρητορεύει; Ρητορεύει είπα;

Α, έλα να σου πω. Μερικές φορές, εκτός από τα αυτιά που ακούνε όταν δεν έχουν «κερί» και τη γλώσσα όταν δεν έχω κλειστό το στόμα, βγάζω στη «δουλειά» και τα μάτια, που αυτά δεν μπορώ να τα κλείσω.

Φοβάμαι μη σκουντουφλήσω πάνω σου και τότε αν την πάθω αυτή τη ζημιά, πάνε όλα τα ονόματα που προανέφερα, θα χάσουν την αξία τους αν με θεωρήσεις δικό σου, λεβεντιά μου. Και τι βλέπουν τα μάτια μου τώρα τελευταία στα πως τα λένε αυτά τα τέτοια… της κοινωνικής δικτύωσης ντε. Πολλούς υποψηφίους/ες δημάρχους για την πόλη μου «των Κήπων». Τι είναι αυτό ρε; Που λέει και εκείνο το παιδί του ποδοσφαίρου!

Μετράω, 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,.,.,.,.,.,.,.και χάνω το λογαριασμό, καθώς αναρωτιέμαι, όλα αυτά τα άτομα… καλά μη βαράς τα περισσότερα, δεν αποτελούν μέρος της υποβάθμισης που έχει οδηγηθεί η πόλη μου των Κήπων, είτε με αποφάσεις τους ως μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, είτε ακόμα ως ψηφοφόροι της, αν δεν ήταν στο «παιχνίδι» τα προηγούμενα χρόνια;

Ξαφνικά τώρα ανακάλυψαν το σωστό δρόμο και κατέβηκαν από το κάρο που τους έσερνε; «Πουλάκια μου», τι έχετε να πείτε για την πεπατημένη; Για την αξιοπιστία σας;

Αχ, Σκουρλέτη τι τους έκανες με τον «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ1» σου και την απλή αναλογική του! Τα άτομα είδαν ολάκερο το ΕΓΩ τους στον καθρέφτη τους και σπεύδουν να σώσουν την πόλη, που χρόνια τους ανέχεται περιμένοντας……τι άραγε; Να τη σώσει το ΕΓΩ τους που το βλέπουν μεγαλύτερο από το μπόι τους;

Λεβεντιές μου! Αν θέλετε πραγματικά να υπηρετήσετε την πόλη και τους πολίτες της (αυτός είναι ο ρόλος σας άσχετα αν εσείς τον αγνοείτε), οφείλετε να σχεδιάσετε το μέλλον της στο σχεδιαστήριο. Με χαρτί και μολύβι. Όχι στο γόνατο. Σε συνεργασία και συνεννόηση μεταξύ σας. Μαζί. Όχι καθένας και κάθε μια μόνοι σας.

Οφείλετε να χαράξετε την επόμενη μέρα της πόλης, με συνείδηση δημοκρατίας. Με ανθρωποκεντρική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη. Είστε εκεί να διαχειριστείτε τη φτώχεια της πόλης σας, όχι τον πλούτο σας! Ότι και αν περιέχει η λέξη πλούτος!

Είστε εκεί να την αναγεννήσετε με σύγχρονης ποιότητας πολιτισμό, περιβάλλοντος, παρεχόμενων υπηρεσιών και νέων τεχνολογιών. Όχι να την αναγκάσετε να σας ανεχτεί και να σας υπομείνει σκυθρωπή, για μία ακόμα φορά. Της χρωστάτε δε σας χρωστάει. Κάποιους/ες σας έκανε «μάγκες και σεις την κουρελιάζετε».

Α, ναι. Το όνομά μου είναι……δεν τελείωσα ακόμα. Θα σας το πω στο τέλος! Το υποσχέθηκα και ξέρετε ότι είμαι και σωστός και αξιόπιστος και ότι θα τον κρατήσω το λόγο μου.

Σας αφήνω τώρα. Καλά Χριστούγεννα και Καλή Πρωτοχρονιά να έχετε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here