Η Βασίλισσα Ελισάβετ έφυγε πλήρης ημερών: Ο Θεός να την συγχωρέσει-Με δική της έγκριση απαγχονίστηκαν δεκάδες Έλληνες Κύπριοι της ΕΟΚΑ…

1
1412

Το έγκλημα που ξέχασαν πολλοί….. 

Τα 70χρονα της Βασίλισσας Ελισάβετ στο Κούριο και ο ήρωας Ευαγόρας Παλληκαρίδης - ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΖΩΝΙΚΗ

Η Βασίλισσα Ελισάβετ έφυγε πλήρης ημερών και ο Θεός να συγχωρέσει τις αμαρτίες της, αλλά δεν μπορεί να ξεχαστεί το γεγονός ότι η μακροβιότερη Μονάρχης όλων των εποχών (βασίλεψε από το 1952 έως σήμερα επί 70 έτη) έδωσε την έγκρισή της για τον θάνατο δια απαγχονισμού δεκάδων Ελλήνων Κυπρίων αγωνιστών της ΕΟΚΑ.

Μέσα στον ορυμαγδό της «Αγιοποιητικής» νεκρολογίας για τη νεκρή πλέον Βασίλισσα φαίνεται πως κανείς δεν θυμάται το έγκλημα που συντελέστηκε με δικές της υπογραφές στην Κύπρο.

Μάλιστα τα στελέχη της ΕΟΚΑ που απαγχονίστηκαν από τους Άγγλους (το Βρετανοί είναι περιττό, η κυριαρχούσα εθνότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν, είναι και θα είναι οι Άγγλοι που αποτελούν το 85% του πληθυσμού) θαβόντουσαν σε ένα συγκεκριμένο μέρος, το οποίο ακριβώς επειδή έχει ποτιστεί με το αίμα τους, έχει αποκτήσει μία ιδιαίτερη ιερή αξία για τον Ελληνισμό.

Μιλάμε για τα Φυλακισμένα Μνήματα (μία παγκόσμια Βρετανική πρωτοπορία, να κρατούν φυλακισμένους ακόμα και τους νεκρούς που τους φοβόντουσαν περισσότερο από όταν ήταν ζωντανοί).

Τα Φυλακισμένα Μνήματα είναι η ονομασία ενός κοιμητηρίου το οποίο βρίσκεται στις Κεντρικές Φυλακές της Λευκωσίας, όπου οι Βρετανοί έθαψαν τους 9 απαγχονισμένους και 4 άλλα σημαντικά στελέχη της ΕΟΚΑ που έπεσαν κατά την διάρκεια του αγώνα του 1955-1959 για την απελευθέρωση της Κύπρου από τους Άγγλους και την Ένωση της με την κυρίως Ελλάδα.

Αποτελεί το ιερότερο μνημείο του αγώνα του Κυπριακού Ελληνισμού για την Ένωσή του με την μητέρα Ελλάδα.

Το κοιμητήριο κατασκευάστηκε από τους Βρετανούς επί Κυβερνήτη Τζον Χάρντινγκ. Σχεδιάστηκε σαν ένας περιτοιχισμένος μικρός χώρος δίπλα από τα κελιά των μελλοθανάτων και την αγχόνη. Έμεινε στην ιστορία με την ονομασία “Φυλακισμένα Μνήματα“.

Οι Βρετανοί αποφάσισαν να θάβουν εκεί όσους εκτελούνταν για την δράση τους στον Απελευθερωτικό Αγώνα όπως και ηγετικές μορφές της Εθνικής Οργάνωσης Κυπρίων Αγωνιστών (Ε.Ο.Κ.Α.) που σκοτώνονταν σε μάχες για να μη μετατρέπονται οι κηδείες τους σε μαζικά συλλαλητήρια και μαχητικές διαδηλώσεις.

Ακόμα κανείς δεν γνωρίζει με ακρίβεια τον συνολικό αριθμό των Κυπρίων αγωνιστών που σκοτώθηκαν πολεμώντας τους Άγγλους ή απαγχονίστηκαν από αυτούς «In Her Majesty’s Service» (το οποίο από σήμερα αλλάζει και το Her γίνεται Ηis). Κυμαίνονται στους 210 με 250.

Για ότι κακό συνέβη στην Κύπρο την περίοδο 1955-1959 η Βασίλισσα Ελισάβετ έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή της αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Ναι λοιπόν, ο Θεός να την συγχωρέσει, αλλά όχι όμως να ξεχάσουμε τα εγκλήματα τα οποία διέπραξε κατά του Ελληνισμού.

Η Βασίλισσα δεν ήταν άγγελος…του Τσάρλι και καλά θα κάνουμε να το θυμόμαστε.

Υ.Γ. Ο Κ. Μητσοτάκης θεωρεί πως η Bασίλισσα Ελισάβετ πρόσφερε «εξαιρετικές υπηρεσίες» που εκτέλεσε τους αγωνιστές της ΕΟΚΑ!

Πρωτοφανής ανάρτηση εξύμνησης της Βασίλισσας που διέπραξε εγκλήματα στην Κύπρο.

Προφανώς, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι γνώστης της Eλληνικής Ιστορίας αλλιώς στο συλλυπητήριο μήνυμα του για τον θάνατο της Βασίλισσας της Αγγλίας Ελισάβετ δεν θα ανέφερε την φράση ότι «κατά τη διάρκεια της βασιλείας της οι υπηρεσίες της αποδείχτηκαν όχι μόνο υποδειγματικές αλλά εξαιρετικές».

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Κάποιες πραξεις η αποφάσεις δεν ξεχνιούνται ούτε σβήνονται με το χρόνο , πόσο μάλιστα όταν αφορούν ανθρώπινες ζωές που κανείς δεν έχει το δικαίωμα της αφαίρεσης της. Τιμωρία ναι, και παραδειγματική αν χρειάζεται
    Αφού όλα αυτά τα χρόνια μπορούσε και κοιμόταν τα βράδια μπράβο της. Ο Θεός ας την κρίνει και κατά τα έργα της ας αναπαύσει τη ψυχή της! Όσο για εμάς τους εν ζωή ας μην έχουμε μνήμη χρυσόψαρου!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here