Βρέθηκαν πτώματα αγνοουμένων Ισραηλινών στη Λωρίδα της Γάζας.

0
397

Φρικιαστικά ήταν τα πρώτα ευρήματα του ισραηλινού στρατού στο έδαφος της Λωρίδας της Γάζας κατά τις αναγνωριστικές επιχειρήσεις που έγιναν χθες μετά την εντολή εκκένωσης που είχε δοθεί προς τους κατοίκους οι οποίοι εκκένωσαν την περιοχή με όποιο μέσο μπορούσαν να βρουν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΑΠΕ, δυνάμεις του ισραηλινού στρατού βρήκαν πτώματα αγνοούμενων πολιτών της χώρας κατά τη διάρκεια της προώθησής τους στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα στην ψηφιακή έκδοση της Jerusalem Post.

Η εφημερίδα ανέφερε πως τα πτώματα βρέθηκαν χθες τη νύχτα, καθώς η 7η ταξιαρχία προέλαυνε προς τα σύνορα.

Ο αριθμός των πτωμάτων δεν διευκρινίζεται. Η ταξιαρχία, σύμφωνα με το δημοσίευμα, περικύκλωσε περιοχή, βρήκε τα πτώματα και τα μετέφερε στην Ισραηλινή επικράτεια.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε πως προχώρησε χθες τις πρώτες του χερσαίες επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας, όπου αναμένεται ευρείας κλίμακας έφοδος με σκοπό να εξαλειφθεί το παλαιστινιακό Ισλαμιστικό κίνημα της Χαμάς. Σύμφωνα με εκπρόσωπό του, σκοπός ήταν να «εκκαθαριστούν» περιοχές «από τρομοκράτες και όπλα».

Από την πλευρά του ο στρατιωτικός βραχίονας της Χαμάς-οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ-ανακοίνωσε πως 13 από τους τουλάχιστον 150 ομήρους που πήρε στο Ισραήλ σκοτώθηκαν σε ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας. Ανέφερε πως ανάμεσά τους ήταν ξένοι, χωρίς να διευκρινίσει τις εθνικότητές τους. Δεν έχει υπάρχει επιβεβαίωση από μέρους Τσαχάλ, του ισραηλινού στρατού, που ανέφερε πως θα ερευνήσει αυτή την πληροφορία.

Η Χαμάς όχι μόνο δεν έμεινε με «δεμένα χέρια», αλλά εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση με ρουκέτες σε γειτονιές του Τελ Αβίβ, με τις σειρήνες του πολέμου να ηχούν «πιο δυνατά από ποτέ», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά δημοσιογράφος σε ανάρτησή του στο Χ, και τον κόσμο να τρέχει πανικόβλητος να βρει καταφύγιο, ενώ γιόρταζε το εβραϊκό Σάββατο.

Ο Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις έδωσαν, κατόπιν, ένα νέο τελεσίγραφο, αυτή τη φορά για την εκκένωση του νοσοκομείου Αλ Αουντα στη Γάζα με διορία μέχρι τις 06:00 το πρωί, με τους γιατρούς να διαμαρτύρονται ότι στους χώρους του νοσοκομείου επικρατεί χάος και ότι η μεταφορά των ασθενών είναι από πολύ δύσκολη έως αδύνατη.

Την ίδια ώρα εκφράζονται φόβοι ότι η χερσαία επίθεση του Ισραήλ μπορεί να «πυροδοτηθεί» ακόμα και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here