Γαλλική Figaro: Θανάσιμο Πλήγμα για την Ευρώπη τα Ρωσικά Αντίποινα για την κατάσχεση των assets.

0
197

-Γιατί οι ΗΠΑ αδιαφορούν;

Armin STEINBACH, Professor | HEC Paris

Αν για τις Ηνωμένες Πολιτείες διακυβεύονται ελάχιστα συμφέροντα, τότε για την Ευρωπαϊκή Ένωση θα ισοδυναμούσε με πυροβολισμό στα πόδια»είπε ο Armin Steinbach, Καθηγητής Νομικής και Οικονομίας στην Ecole Supérieure de Commerce.

Η δήμευση των Ρωσικών Περιουσιακών Στοιχείων θα πλήξει την ΕΕ, αλλά οι ΗΠΑ δεν νοιάζονται γιατί θα έχουν μικρότερες απώλειες, δήλωσε ο Armin Steinbach, καθηγητής νομικής και οικονομίας στην Ecole Supérieure de Commerce στο Παρίσι, σε άρθρο στη Γαλλική Figaro το Σάββατο 6 Απριλίου 2024.

«Αν για τις Ηνωμένες Πολιτείες διακυβεύονται ελάχιστα συμφέροντα, τότε για την Ευρωπαϊκή Ένωση θα ισοδυναμούσε με πυροβολισμό στα πόδια»..είπε ο αναλυτής.

Σύμφωνα με τον ειδικό, τα αντίποινα της Μόσχας θα επηρεάσουν πρωτίστως τις Ευρωπαϊκές χώρες.

Πρώτον, η ΕΕ διαθέτει περισσότερα από 200 δισεκατομμύρια ευρώ σε Ρωσικά Συναλλαγματικά Αποθεματικά, τα οποία υπερβαίνουν κατά πολύ το ποσό που κατέχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, σημείωσε ο Steinbach.

Δεύτερον, η απόσυρση Ρωσικών Κεφαλαίων θα υπονομεύσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην ΕΕ ως εγγυητή των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας και του συναφούς διεθνούς δικαίου, γεγονός σύμφωνα με τον συγγραφέα, δεν ανησυχεί πραγματικά τις ΗΠΑ.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here