Γεραπετρίτης ο πλέον ίσως Επιζήμιος ΥΠΕΞ της Μεταπολίτευσης: «Από την πλευρά της Τουρκίας δεν ετέθησαν ζητήματα Εθνικής Κυριαρχίας της Ελλάδος και δεν πρόκειται ποτέ να τεθούν»…του Παναγιώτη Παύλου.

0
233

Φαίνεται ότι μολονότι σήμερα εορτάζουμε άλλη μια κορυφαία εορτή της Χριστιανοσύνης, του Φωτισμού της πλάσης, κάποιοι νεοέλληνες επιλέγουν συνειδητά να ζουν στο Σκότος του ψεύδους και του αυτό-ευτελισμού.

Διότι αλλιώς δεν είναι εύκολο, ούτε καν δυνατόν, να ερμηνεύσει κανείς τη σημερινή τοποθέτηση του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη, στον εν πολλοίς Τουρκικών πλέον συμφερόντων τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΙ, και ενώπιον του εν πλήρει σχεδόν αφασία, προκληθείσας από Κομματική έκσταση, δημοσιογράφου του.

Στην αθλιότατη λοιπόν σημερινή εμφάνισή του, λίγο πριν μπει στο αεροπλάνο για το Ακρωτήρι των Χανίων, όπου σε λίγα λεπτά θα συμμετάσχει στη συνάντηση με τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών Μπλίνκεν, ο κ. Γεραπετρίτης, ο πλέον ίσως επιζήμιος ΥΠΕΞ της Μεταπολίτευσης, δήλωσε-άκουσον άκουσον!-αυτολεξεί ότι:

«…Από την πλευρά της Τουρκίας…δεν ετέθησαν ζητήματα Εθνικής Κυριαρχίας της Ελλάδος και δεν πρόκειται ποτέ να τεθούν».

Βέβαια, καθώς το ψεύδος έχει κοντά ποδάρια, στον κ. Γεραπετρίτη έχει απαντήσει όχι μόνον ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης όταν το Σεπτέμβριο του 2022 δήλωνε από το βήμα του ΟΗΕ ότι η Τουρκία αμφισβητεί Εθνική μας κυριαρχία, αλλά και νωρίτερα, τον Φενβρουάριο του ιδίου έτους, όταν ο τότε Πρέσβης της Τουρκίας στο Όσλο, Φαζλί Τσορμάν, απευθυνόμενος στον τότε ΥΠΕΞ της Ελλάδας Νίκο Δένδια, εξέθεσε όλες τις διεκδικήσεις της Τουρκίας εις βάρος της Ελλάδας.

Όταν ο Υπουργός εξωτερικών, διαψεύδει τον Πρωθυπουργό!

Καταθέτω λοιπόν το οπτικοακουστικό αυτό απόσπασμα εκείνης της περίφημης ημέρας, από το αρχείο μου καθώς ο Φαζλί στεκόταν σχεδόν δίπλα μου όταν ξεφώνισε τον «…Φιλιππικό» του.

Ακούστε τον προσεκτικά, είναι αρκετά καθαρά τα Αγγλικά του, ώστε να συνειδητοποιήσετε τί παγκοσμίου κλάσεως τραγικός ψεύτης είναι ο δυστυχής σημερινός Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας.

Φαίνεται, τελικά, ότι της Κυρτωμένης ράχης προηγείται το Κυρτωμένο από το ψεύδος πνεύμα.

Ας ευχηθούμε το Άγιο Πνεύμα να φωτίσει τον κ. Γεραπετρίτη, μπας και πάψει να γελοιοποιείται στο πανελλήνιο εγγράφοντας εαυτόν στα πιο μελανά κατάστιχα της Ελληνικής Διπλωματικής ιστορίας.

Βίντεο: Ο Πρέσβης της Τουρκίας στο Όσλο εκθέτει στον τότε Υπουργό Εξωτερικών Δένδια τις τουρκικές διεκδικήσεις εις βάρος της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδος, NUPI, Oslo, 16/02/2022.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here