Επιστημονική Επανάσταση πλησιάζει στην Αναστροφή της Γήρανσης: Κλειδί τα Έξω-σώματα που παρεμβαίνουν στη βιοχημεία των ιστών!

0
399

Εξωσώματα: Η επόμενη μέρα στην αναστροφή της γήρανσης | Sofokleousin.gr

Μόρια που περιέχουν αυξητικούς παράγοντες και έχουν τη δυνατότητα να ενεργοποιούν τη σύνθεση κολλαγόνου, ελαστίνης, ακόμη και νέων αγγείων, καθώς επίσης και να δημιουργούν ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό περιβάλλον, τα οποία ονομάζονται εξωσώματα, αναμένεται να γράψουν σύντομα την επόμενη σελίδα στην αισθητική ιατρική και τεχνολογία.

Όπως δηλώνει στο Πρακτορείο FM και στην εκπομπή της Τάνιας Μαντουβάλου «104,9 ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ», ο Επανορθωτικός Χειρουργός, πανεπιστημιακός υπότροφος και επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Δρ. Δημήτρης Καρυπίδης, τα συγκεκριμένα μόρια δεν έχουν καμία σχέση με τα υπάρχοντα ενέσιμα, τα οποία τροποποιούν τη μυϊκή λειτουργία, είτε κάνουν βαθιά ενυδάτωση, είτε δημιουργούν όγκο.

«Τα έξω-σώματα έχουν να κάνουν με παρέμβαση στη βιοχημεία των ιστών. Κάνουν αναδόμηση, αναγέννηση, αυτό-επιδιόρθωση. Στην ουσία δεν κάνουν απλά αντί-γήρανση, αλλά σε πολλές περιπτώσεις και αναστροφή της γήρανσης».

Αναστροφή γήρανσης: Βρετανοί επιστήμονες γύρισαν το δέρμα 53χρονης 30 χρόνια πίσω

Σύμφωνα με τον επιστημονικό συνεργάτη του Πανεπιστημίου Αθηνών, τα έξω-σώματα έχουν επίσης εφαρμογή στην αναγέννηση των μαλλιών, και τη σταδιακή καταπολέμηση της τριχόπτωσης, ενώ το εύρος των θεραπευτικών δράσεων είναι τεράστιο, «καθώς στην παρούσα φάση γίνονται κλινικές μελέτες για την αντιμετώπιση Διαβήτη Τύπου 2, για νέο-πλασματικές νόσους, νευρολογικές νόσους όπως το αλτσχάιμερ, για αυτό-άνοσα νοσήματα, για πολύ-αγγειακές νόσους όπως η αθηροσκλήρυνση κλπ».

Όπως εξηγεί ο κ. Καρυπίδης, τα έξω-σώματα που τώρα κυκλοφορούν στην αγορά, τα οποία είναι εγκεκριμένα από τον ΕΜΑ, αλλά όχι ακόμη από τον FDA, δεν είναι τα κυρίως δραστικά έξω-σώματα:

Εξωσώματα: Η επόμενη μέρα στην αναστροφή της γήρανσης |

«Γιατί αυτά που τώρα κυκλοφορούν είναι από φυτικούς οργανισμούς. Ωστόσο για τα πολύ δραστικά μόρια που θα κάνουν τη διαφορά στην αισθητική, σε αυτή τη φάση ολοκληρώνονται οι κλινικές μελέτες, και οι μελέτες ασφάλειας χρήσης των θεραπειών. Από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, οι παρενέργειες που προκύπτουν είναι οι κλασσικές παρενέργειες κάθε ενέσιμης θεραπείας, όπως πχ τοπικοί ερεθισμοί ή ήπιες αλλεργικές αντιδράσεις. Εκτιμώ ότι σε 3-5 χρόνια θα κυκλοφορήσουν στην αγορά».

*ο Δρ. Καρυπίδης είναι και μέλος του Αμερικανικού Κολλεγίου Χειρουργών.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here